Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

Este incredibil! Un bebeluș născut fără ochi și-a găsit o familie adoptivă chiar în ziua de Crăciun - FOTO

După multe încercări, un bebeluș orfan, născut cu o afecțiune foarte rară, acesta neavând ochi, și-a găsit în sfârșit o casă, chiar în ziua de Crăciun. 

Un bebeluș născut fără ochi a fost adoptat în ziua de Crăciun

Sasha are o afecțiune extrem de rară: deși este un copil complet sănătos, el s-a născut fără ochi. Potrivit medicilor ruși, el este doar unul dintre cei trei copii înregistrați cu afecțiunea aceasta. După ce The Siberian Times a făcut public faptul că micuțul în vârstă de opt luni își caută o familie, ofertele au început să curgă. Acum, oficialii din Tomsk au spus ziarului că Sasha și-a găsti o nouă familie.

Sasha suferă de o formă extremă de sindrom de anoftalmie SOX2 rară, cu toate acestea, medicii au remarcat că nu suferă de alte tulburări. „Micuța Sasha a fost îngrijită de o familie rusă dintr-un alt oraș. Ei sunt în proces de pregătire a documentelor de adopție”, a declarat un ocifial din centrul de îngrijire Tomsk.

Bebelușul în vârstă de opt luni se află acum cu noua familie, care sunt în prezent tutorii oficiali ai săi. Funcționarul a adăugat: „Adopția a fost efectuată în ultima lună. După finalizarea documentelor, adoptarea lui Sasha a fost oficial completă. Dar nici în această etapă nu putem dezvălui alte detalii despre familie. Suntem, desigur, foarte fericiți pentru bebelușul Sasha și îi urăm tot ce este mai bun pentru el și părinții săi”.

Oficialii au scris pe pagina lor pentru adopții că Sasha a fost „un bebeluș cuminte și zâmbitor, el zâmbește înapoi imediat cum aude voci familiare”. Mama biologică a bebelușului a aflat despre dizabilitățile sale rare la sfârșitul sarcinii. După ce a decis că, în circumstanțele ei, nu va fi în măsură să-i acorde suficientă îngrijire, femeia a apelat la un orfelinat.

Înainte de a merge la noii săi părinți adoptivi, o asistentă din orfelinatul de copii specializați Tomsk a dus-o pe Sasha la St Petersburg, unde medicii au implantat orbe minuscule, asigurându-se că fața lui nu se va deforma. „Nu este diferit de ceilalți copii, el se joacă și zâmbește la fel ca orice copil sănătos. Îi place să se joace și adoră înotul, într-adevăr este un copil foarte vesel”, a declarat asistenta.

Cu excepția unei tehnologii inovatoare, cu condiția lui, este puțin probabil ca Sasha să poată vedea vreodată. Svetlana Syrova, jurnalista care a dezvăluit inițial povestea lui Sasha, a spus că a fost „o magie specială în Crăciun”, care a dus la adoptarea acestuia. „Mulțumesc tuturor celor care au avut grijă de soarta copilului”, a spus ea.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro