Antena Căutare

A supravietuit patru zile intr-un sicriu de gheata. Fara apa si fara mancare

Un aventurier din Marea Britanie a socat o intreaga lume dupa ce a reusit sa reziste timp de patru zile in Alpii Elvetieni, fara mancare si fara apa, la temperaturi extreme. Barbatul a fost salvat dupa ce a reusit sa construiasca, doar din crengi, un mare "SOS", desi era imobilizat intr-o "groapa" adanca de 80 de metri si lata de doar 12 metri! 

Daniel Hunt, 33 de ani, practica un sport extrem in Alpii Elvetieni - o combinatie intre schi si parapanta, cand a intampinat probleme si a fost nevoit sa aterizeze intr-o "groapa" de la baza unei cascade. Ghinion. Optzeci de metri adancime, 12 metri latime, nicio sanse de a scapa. Un sicriu de piatra si gheata.

Prietenii au fost primii care au sesizat disparitia aventurierului. In scurt timp, echipele de intereventie, ajutate de armata, au inceput cautarile, la temperaturi de sub 0 grade. Misiune imposibila.

Nu erau destui bani pentru a salva un suflet. Iar in nicio asigurare de viata nu scrie ca, daca ajungi intr-o grota de 80 de metri, trebuie sa primesti ajutor. Asa ca firma de asigurari a refuzat, la un moment dat, sa mai plateasca zborul elicopterelor. Disperati, dar nu infranti, prietenii lui Daniel au inceput o alta operatiune - una pentru stragere de fonduri. Peste 20.000 de dolari (un miliard de lei vechi!!!) au fost "convocati" de urgenta, iar banii au ajuns la elicoptere, echipe cu caini si salvamontisti. Daniel primea o noua sansa.

Cu doar cateva ore ramase la dispozitie, pana cand vremea rea sa intrerupa operatiunile de salvare, Hunt a fost zarit printre munti, strigand in gura mare dupa ajutor. Avea doar o glezna rupta, dar supravietuise trei nopti intr-un ger greu de descris. "Sunt recunoscator, va multumesc din adancul inimii", a spus ghinionistul si totodata norocosul icar, dupa ce si-a mai incalzit glasul. Nu a plans, nu a dramatizat, ci a multimit celor care l-au salvat. Pe unii, poate cei mai multi, nici macar nu ii cunostea. Si nici nu avea cum - traiau pe alte continente...

O poveste pe cat de simpla, pe atat de frumoasa.

foto: Hepta.ro

Romanii raman traditionalisti, conform unui studiu realizat la initiativa Intact Media Group... O companie americana le-a amenajat salariatilor spatii de joaca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x