Antena Căutare

„M-am trezit din comă crezând că am 6 ani și vorbind fluent limba franceză, pe care nu o știam înainte!”. Un frizer care se voia fotbalist a uimit medicii

Un tânăr britanic a povestit că, în urma unui accident a intrat în comă, după care s-a trezit crezând că are vârsta de șase ani și vorbind fluent limba franceză, pe care o făcuse la școală, dar fără să ajungă să o stăpânească.

„M-am trezit din comă crezând că am 6 ani și vorbind fluent limba franceză, pe care nu o știam înainte!”. Un frizer care se voia fotbalist a uimit medicii Galerie
Rory Curtis

Rory Curtis, acum în vârstă de 30 de ani, avea doar 22 de ani atunci când s-a trezit din comă fără să mai aibă habar de potențialul său ca atacant la academia Manchester United. Un accident teribil, petrecut la locul lui de muncă, în domeniul construcțiilor, l-a făcut să deraieze de pe drumul pe care și-l croia în viață.

De fapt, când a deschis ochii, după ce a fost șase zile în comă, Rory Curtis credea că are vârsta de șase ani.

În plus, a purtat o conversație în limba franceză, fluent, cu o asistentă medicală. După această conversație, capacitatea lui de a vorbi franceză s-a pierdut. Tatăl lui a aflat că familia Curtis are origini în Normandia - ceea ce a făcut câteva persoane să susțină că „mintea unui om poate deține informații transmise de la generații anterioare”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, o perioadă, Curtis ar fi crezut că este actorul Matthew McConaughey și s-ar fi agitat pe patul de spital, din cauză că ar fi fost convins că „trebuie să meargă la filmări”.

„M-am trezit din comă crezând că am 6 ani și vorbind fluent limba franceză, pe care nu o știam înainte!”. Un frizer care se voia fotbalist a uimit medicii

Rory Curtis

Ce tratament a primit și ce s-a ales de viața lui

În prezent, Rory Curtis este frizer, în propriul lui salon, şi spune că a trecut peste traumele accidentului din 2012 soldat cu multiple fracturi şi cu leziuni cerebrale.

N-a fost o luptă ușoară. Mama lui a trebuit să îi aducă aminte tot felul de lucruri și a fost nevoit să țină un jurnal, din 15 în 15 minute, ca să își aducă aminte detalii precum faptul că a făcut deja un duș sau a luat deja prânzul.

„Dumnezeu m-a respins. Am început a plânge”. Străbunicul Petru, unul dintre cei mai în vârstă români vindecați de COVID-19, declarație emoționantă, la 92 de ani

Spre uimirea medicilor, care nu au crezut că el va reveni la normal, Rory Curtis s-a recuperat complet, într-un an. Ba chiar a mai jucat și fotbal semiprofesionist, în sezonul 2013 – 2014, cu echipa Stourport.

„Au tras. A căzut într-o baltă de sânge. Nu s-a uitat o clipă la mine! M-a salvat!”. Și-a văzut mama împușcată! La 82 de ani, povestea copilăriei ei terifiante este încă vie!

Tânărul a primit un tratament experimental cu progesteron – în cadrul unui studiu numit Synapse - propus de cercetătorii din domeniul neurologiei. Totuși, un neurolog care s-a ocupat de cazul lui Rory Curtis a spus că recuperarea lui s-a datorat genelor lui și condiției fizice bune.

COVID-19 și-a găsit nașul! Oamenii pe care coronavirusul nu prea îi poate atinge. Epidemiologii sunt uimiți!... Chinezii ne spun adevărul: "A fost un experiment" Asimptomaticii nu-i pot infecta pe cei din jur. Dacă o perso...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x