„Dumnezeu m-a respins. Am început a plânge”. Străbunicul Petru, unul dintre cei mai în vârstă români vindecați de COVID-19, declarație emoționantă, la 92 de ani

Un străbunic de 92 de ani, din județul Botoșani, fost militar de carieră, unul dintre cei mai în vârstă pacienți vindecați de noul coronavirus (COVID-19) din România, a făcut o declarație emoționantă. 

Petru Alexei, vindecat de COVID-19, la vârsta de 92 de ani.

Petru Alexei, în vârstă de 92 de ani, a fost printre primele cazuri de COVID-19 confirmate în județul Botoșani, la sfârșitul lunii martie.

Cum s-a infectat străbunicul de 92 de ani cu noul coronavirus (COVID-19)

Bărbatul bănuiește că a luat virusul de la soția sa, în vârstă de 84 de ani, care fusese internată în acea perioadă la Suceava pentru o problemă de sănătate.

Obișnuit cu o viață activă, străbunicul a lucrat în grădină până în ziua în care simptomele l-au făcut să își dea seama că trebuie să meargă de urgență la spital. O lună s-a luptat cu COVID-19.

„Eu eram teafăr, sănătos, lucram, săpam, munceam. M-au luat întâi niște dureri de cap, după care am dat în friguri. Tremuram, de eram în stare să mă bag în sobă de frig și dureri de cap. Am zis: măi, femeie, anunță Salvarea că eu mă duc. Eu nu mai rezist”, a povestit Petru Alexei.

Ce i-a provocat cea mai mare suferință străbunicului de 92 de ani, vindecat de COVID-19

Peste suferința fizică, pentru Petru Alexei s-a adăugat tristețea că a sărbătorit împlinirea a 92 de ani pe patul de spital, dar și Paștele, departe de rudele pe care era obișnuit să le vadă la astfel de evenimente.

Semnal de alarmă, de la cercetători! Una dintre principalele măsuri pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, ineficientă! „OMS greșește!”

„În mulți ani stăteam acasă cu neamuri, cu frați, cu surori, veneau, mă vizitau. Și am început a plânge. Și pe urmă, de Învierea Domnului, spitalul e aproape de o biserică acolo și am auzit trăgând clopotele și asistentele spuneau că-i Învierea. Și am început iarăși a plânge, unde am ajuns și cum am ajuns", a povestit el.

„Dumnezeu m-a respins”

Străbunicul Petru Alexei era împăcat cu gândul că ar putea muri, din cauza infecției cu noul coronavirus (COVID-19).

Cum te poate infecta cineva cu noul coronavirus, în metrou sau autobuz! Te poate acoperi din cap până-n picioare cu COVID-19! VIDEO

„La mine era indiferent. Zic: eu de acum mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul, cum se zice. De acum, ce o vrea Dumnezeu, m-a lua, m-a lua, m-a lăsa, m-a lăsa! Și văd ca Dumnezeu m-a respins, m-a trimis tot jos la agricultură. Du-te tu acolo jos, că este de lucru!", a mai spus el.

Petru Alexei este cel mai vârstnic pacient din Botoșani care s-a vindecat de infecția cu noul tip de coronavirus. Județul este acum pe locul 4 la nivel național la numărul de îmbolnăviri.

Sursa: digi24.ro

Ultimele știri