Antena Căutare

Un capitol nou din Biblie a fost descoperit cu ajutorul luminilor ultraviolete. Ce a ieșit la iveală

Oamenii de știință au descoperit un nou capitol în Biblie, folosindu-se de lumini ultraviolete. Se pare că acesta „ascunde” un secret important.

o lupa cu care se studiaza biblia Galerie
Oamenii de știință au explicat ce conține capitolul descoperit în Biblie, de fapt | sursa foto: Shutterstock

Recent, Grigory Kessel de la Academia de Științe din Austria a dezvăluit faptul că, folosindu-se de lumini ultraviolete, a reușit să scoată la iveală un capitol nou din Biblie, scris în urmă cu peste 1.500 de ani. Detaliile ce au ieșit la iveală sunt surprinzătoare și au uimit oameni din întreaga lume.

Un capitol nou din Biblie a fost descoperit cu ajutorul luminilor ultraviolete. Despre ce este vorba

Se pare că descoperirea este una extrem de importantă, căci textul descoperit poate oferi detalii-cheie despre cum s-a schimbat Biblia de-a lungul vremii. Noul capitol din Biblie cuprinde părți din Evanghelia după Matei 11-12 din Noul Testament.

Citește și: Noi Manuscrise de la Marea Moartă au fost descoperite în ”Peștera Groazei”. Ce s-a găsit lângă fragmentele antice din Biblie

Oamenii de știință au făcut această descoperire folosindu-se de lumini ultraviolete pe care le-au aplicat manuscrisului. Textul a fost șters de pe peregament prin răzuite, o metodă folosită la vremea respectivă pentru a scrie noi tecte pe aceeași foaie. Totuși, folosindu-se de lumini ultraviolete, oamenii de știință au putut detecta urmele lăsate în pergament de textul inițial.

„Această descoperire este una extrem de interesantă. Ne oferă detalii despre primele etape de scriere ale Bibliei și despre comunitățile care au făcut primele traduceri”, a mărturisit Dr. Garrick Allen, lector la Universitatea din Glasgow, specializat în studiul Noului Testament, arată cei de la dailymail.co.uk.

Citește și: Iisus Hristos nu s-ar fi născut într-o iesle, potrivit unui teolog. Unde s-ar fi născut, de fapt, Mântuitorul

„Este fascinant de observat diferitele versiuni ale unor cuvinte din Evanghelia lui Matei față de varianta pe care o știm noi azi. Am mereu de-a face cu critici care întreabă dacă Biblia a fost modificată de-a lungul timpului, însă descoperire precum aceasta de acum ajută istoricii să pună cap la cap toate informațiile și să obțină o versiune cât mai apropiată de cea originală a textului din Biblie”, a fost de părere Justin Brierley, autor de cărți și realizator de emisiuni radio.

„Până acum câțiva ani știam doar de existența a două manuscrise ce conțineau traducerea siriacă veche a Evangheliilor și acum avem patru. Aceste descoperire îi ajută pe istorici să încerce să descopere varianta cea mai apropiată de cea originală a Bibliei”, a spus profesorul Hugh Houghton de la Universitatea din Birmingham, departamentul de teologie și religie.

Așadar, acest capitol din Biblie care s-a descoperit recent cu ajutorul luminilor ultraviolete nu doar că evidențiază cum arătau primele traduceri ale Evangheliei după Matei, dar și care sunt diferențele pe care textul le-a suportat, de-a lungul timpului.

A crezut că a dat de o creatură bizară când a spart un ou din cuib, dar a făcut o descoperire uluitoare. Ce era, de fapt... Femeia care s-a măritat cu o păpușă din cârpă susține că a rămas însărcinată. Cazul bizar al unei familii ieșite din com...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x