Antena Căutare

VIDEO! Confortul si luxul nu aduc fericirea! Un cuplu din Estonia traieste izolat pe o insula pustie

Confortul si luxul n-aduc fericirea. Asta si-a spus un cuplu din Estonia, care a lasat viata agitata din capitala pentru una linistita pe o insula pustie. Si dupa sapte ani fiica lor le-a urmat exemplu impreuna cu sotul ei. Chiar daca traiesc la marginea societatii, membrii celor doua familii nu regreta ca au ales asemenea mod de viata

“Ceea ce m-a determinat sa ma mut pe insula este frumusetea de aici. Natura este foarte, foarte frumoasa. Nu poti sa gasesti un asemenea loc in Estonia” a declarat Aili Bergstrom, mama Ritei Koppel.

Un loc pustiu in care si-a refacut viata. A decis sa se mute pe insula in urma cu 11 ani. Intre timp si-a convins si fata sa o urmeze. “Nu pot spune ca nu-mi plac oamenii, imi place compania lor, dar noi am trait suficient timp printre oameni, in Tallinn. Acolo ne-am petrecut zilele muncind. Si, cu ajutorul acestei insule, am putea sa facem o schimbare in vietile noastre. Aici, am putea duce un trai mult mai interesant si mai linistit” este de parere fiica.

Rita era antreprenor, iar sotui ei Ervin era manager la o companie de constructii din capitala Estoniei, Tallinn. Acum merg pe continent doar in vizita.

“Cel mai mult depindem de vant si de vreme. Si atunci cand vremea este frumoasa, ne facem planuri sa mergem pe continent la cumparaturi. Nu ratam oportunitatea si amanam toate lucrurile pe care le aveam de facut aici. Este simplu, iar oamenii chiar s-au obisnuit sa traiasca asa si au supravietuit”, adauga Rita.

Insula Osmussaar are o istorie aparte. De exemplu, in prima jumatate a secolului XX, aici locuiau 130 de persoane.

Din 1940 pana in 1993 a servit ca baza militara pentru rusi. Iar dupa ce au plecat soldatii a ramas pustie.

Copila cu aripa de inger: Alexandra Sima are sapte ani si canta la pian cu o singura mana... GALERIE FOTO! Cum arata viata la -59 de grade Celsius...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x