Antena Căutare

Un măcelar a fost ucis de porcul “sacrificat” pe masa de la abator. Întâmplarea bizară este anchetată de poliție. Ce s-a întâmplat

Situație incredibilă într-un abator din Hong Kong! Un măcelar a fost ucis de porcul pe care urma să-l tranșeze. Animalul a fost pregătit pentru tăiere cu un dispozitiv special care îl face să nu simtă atât de multă durere. Ce s-a întâmplat ulterior este scena unui film!

colaj foto cu un macelar si porci Galerie
Un măcelar a fost ucis de porcul “sacrificat” pe masa de la abator. | profimediaimages.ro

Bărbatul în vârstă de 61 de ani, cu multă experiență în meseria sa, a pregătit porcul pentru tranșare conform protocolul pe care îl aplica întotdeauna.

A împușcat animalul cu un dispozitiv pentru asomare, amețindu-l în abator înainte de tăiere, informează CNN potrivit comunicatului oficial al poliției locale.

Dispozitivul electric îl paraliza în timp scurt, iar când măcelarul vedea că animalul nu mai mișcă, se pregătea de tranșare. Bărbatul care lucra la abatorul de la periferia nordică a orașului a urmat în totalitate pașii siguri înainte e a începe să sancționeze animalul.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost ucis de porc chiar înainte de a-l tranșa. Cum s-a petrecut totul după ce animalul a fost pus pe masa abatorului

În timp ce se afla pe masa de tăiere, animalul masiv și-a revenit brusc și a început să se zbată. Greu de stăpânit, bărbatul a fost trântit, iar în cădere satârul cu care urma să ucidă porcul i-a provocat o rană de 40 de cm incompatibilă cu viața.

Un coleg de muncă, alt angajat al abatorului, l-a găsit pe bărbat întins pe podea, în stare de inconștiență, cu satârul în mână și o rană mare la piciorul stâng. Transportat de urgență la spital, medicii i-au aplicat toate metodele pentru a-l ține în viață, însă a fost în zadar. Bărbatul a decedat.

Citește și: Cât costă 1 kg de șorici acum și cât a ajuns să coste 1kg de slănină de porc. Prețurile la care românii se uită dublu

Departamentul local de Muncă din Hong Kong și-a exprimat regretul pentru situația absolut terifiantă care a avut loc la abator, precizând că a fost declanșată o anchetă cu privire la moartea violentă a angajatului. Poliția a mai precizat, între altele, că nu a fost stabilită pentru moment cauza morții măcelarului.

Citește și: Cum arată cel mai mare porc din România, de 700 de kilograme, Marcel. Cu ce a fost crescut de l-a întrecut pe Jardel

Asomarea porcului este o metodă mai puțin chinuitoare pentru animal

Asomarea porcului are ca scop curmarea suferinței animalului. Acest dispozitiv special ajută la suprimarea centrilor nervoşi, cu păstrarea funcţionalității sistemului nervos neurovegetativ.

Această modalitate asigură astfel, în urma sângerării, o emisie de sânge cât mai completă, fără ca animalul să se zbată şi se evită deprecierile masei musculare. Asomarea este operaţia tehnologică prin care se scoate din funcțiune sistemul nervos central care dirijează senzaţia de durere fizică, precum şi instinctul de apărare (sistemul nervos al vieţii de relaţie), fiind păstrat sistemul nervos al vieţii vegetative - centrii nervoşi ai aparatului circulator şi ai aparatului respirator ce asigură evacuarea sângelui din organism, notează agrimedia.ro.

Asomarea electrică se realizează prin acţiunea electrică asupra sistemului nervos central, rezultatele fiind în funcţie de tensiunea şi intensitatea curentului şi durata asomării. Asomarea electrică a porcinelor se realizează prin următoarele metode: metoda tradiţională (administrarea curentului prin cap; animalul în picioare, fiind imobilizat într-o boxă - capcană; tensiunea şi frecvenţa curentului sunt relativ joase: 65-75 V, 50 Hz; timpul de aplicare a curentului electric este de 10-15 secunde), potrivit aceleiași surse.

Citește și: Atenție, români! Iată cât rezistă friptura de porc în frigider. Nu e de joacă

Misterul „omului-pian”, tânărul capabil să comunice cu lumea doar prin sunetele pianului. Ce detaliu bizar s-a aflat des... Testul ceștii de cafea folosit de un șef la fiecare interviu de angajare. Așa decide pe cine nu angajează...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x