- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Se poate întâmpla să cumperi mai multă mâncare decât de obicei, mai ales când vine perioada sărbătorilor. Cât de sigur este totuși să păstrezi friptura de porc rămasă de la sărbători, în frigider?
Cât rezistă friptura de porc în frigider. Tot ce trebuie să știi
Carnea crudă începe să-și piardă din proprietățile sale după 24-48 de ore, notează Gândul.ro. Odată ce ai gătit carnea, ea poate rezista, la frigider, cel mult trei sau patru zile. Totodată, congelatorul nu garantează siguranța alimentelor pe termen nelimitat.
Cât rezistă carnea de pui la frigider și congelator
Poți depozita carnea crudă de pui una sau cel mult două zile la frigider și aproape nouă luni la congelator. Dacă vei găti carnea de pui, o poți pune la frigider pentru trei, patru zile sau între două și șase luni la congelator.
Citește și: Friptură din mușchiuleț de porc împletit
Cât rezistă carnea de porc la frigider și congelator
Poți depozita carnea crudă de porc una sau cel mult două zile la frigider și aproape nouă luni la congelator. Dacă vei găti carnea de porc, o poți pune la frigider pentru trei sau patru zile sau până la șase luni la congelator.
Cât rezistă carnea de vită la frigider și congelator
Poți depozita carnea crudă de vită de la trei până la cinci zile în frigider și între șase și 12 luni la congelator. Dacă vei găti carnea de vită, o poți pune la frigider pentru trei sau patru zile sau până la șase luni la congelator.
Cât rezistă carnea de pește la frigider și congelator
Poți depozita carnea crudă de pește doar o zi la frigider și până la opt luni la congelator. Dacă vei găti carnea de pește, o poți pune la frigider pentru trei sau patru zile sau până la șase luni la congelator.
Cum păstrezi salata de boeuf sau piftia după masa de sărbători
Salata boeuf trebuie pusă la frigider într-un platou acoperit, anunță Spynews.ro. Nu trebuie să o mai consumi după 48 de ore din momentul în care a fost preparată, mai ales dacă se formează acea crustă deasupra maionezei.
Sarmalele nu au durată mare de viață, așadar, dacă simți gustul acru al cărnii, este semn că nu trebuie să le mai consumi.
Piftia poate fi consumată până la cinci, șase zile din momentul preparării, doar dacă a fost depozitată corespunzător, într-un recipient etanș.
Toba de porc nu trebuie consumată mai mult de o săptămână, în timp ce friptura de porc nu trebuie păstrată la frigider mai mult de două zile.
Aproape o treime din totalul de alimente este aruncat, în timp ce în Uniunea Europeană (UE) se estimează că 20% din total se pierde sau se irosește, scrie pe site-ul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
Alte 43 de milioane de oameni de la nivelul UE nu-și permit zilnic mese care să le asigure traiul, mai precizează sursa citată anterior.