Antena Căutare

Atenție, români! Iată cât rezistă friptura de porc în frigider. Nu e de joacă

Friptura de porc este de nelipsit de pe masa românilor. Iată cât de sigur este să o consumi și după sărbători și cât timp durează la frigider.

imagine friptura de porc
Atenție, români! Iată cât rezistă friptura de porc în frigider. Nu e de joacă | Profimedia

Se poate întâmpla să cumperi mai multă mâncare decât de obicei, mai ales când vine perioada sărbătorilor. Cât de sigur este totuși să păstrezi friptura de porc rămasă de la sărbători, în frigider?

Citește și: Îl folosești zilnic, dar nu știai că acest ulei ar putea să ducă la inflamație în corp. Care este varianta mai sănătoasă

Cât rezistă friptura de porc în frigider. Tot ce trebuie să știi

Carnea crudă începe să-și piardă din proprietățile sale după 24-48 de ore, notează Gândul.ro. Odată ce ai gătit carnea, ea poate rezista, la frigider, cel mult trei sau patru zile. Totodată, congelatorul nu garantează siguranța alimentelor pe termen nelimitat.

Articolul continuă după reclamă

Cât rezistă carnea de pui la frigider și congelator

Poți depozita carnea crudă de pui una sau cel mult două zile la frigider și aproape nouă luni la congelator. Dacă vei găti carnea de pui, o poți pune la frigider pentru trei, patru zile sau între două și șase luni la congelator.

Citește și: Friptură din mușchiuleț de porc împletit

Cât rezistă carnea de porc la frigider și congelator

Poți depozita carnea crudă de porc una sau cel mult două zile la frigider și aproape nouă luni la congelator. Dacă vei găti carnea de porc, o poți pune la frigider pentru trei sau patru zile sau până la șase luni la congelator.

Cât rezistă carnea de vită la frigider și congelator

Poți depozita carnea crudă de vită de la trei până la cinci zile în frigider și între șase și 12 luni la congelator. Dacă vei găti carnea de vită, o poți pune la frigider pentru trei sau patru zile sau până la șase luni la congelator.

Cât rezistă carnea de pește la frigider și congelator

Poți depozita carnea crudă de pește doar o zi la frigider și până la opt luni la congelator. Dacă vei găti carnea de pește, o poți pune la frigider pentru trei sau patru zile sau până la șase luni la congelator.

Citește și: Cât costă o farfurie de sarmale cu mămăliguță în restaurantul lui Cătălin Scărlătescu. Prețul nu e deloc piperat

Cum păstrezi salata de boeuf sau piftia după masa de sărbători

Salata boeuf trebuie pusă la frigider într-un platou acoperit, anunță Spynews.ro. Nu trebuie să o mai consumi după 48 de ore din momentul în care a fost preparată, mai ales dacă se formează acea crustă deasupra maionezei.

Sarmalele nu au durată mare de viață, așadar, dacă simți gustul acru al cărnii, este semn că nu trebuie să le mai consumi.

Piftia poate fi consumată până la cinci, șase zile din momentul preparării, doar dacă a fost depozitată corespunzător, într-un recipient etanș.

Toba de porc nu trebuie consumată mai mult de o săptămână, în timp ce friptura de porc nu trebuie păstrată la frigider mai mult de două zile.

Aproape o treime din totalul de alimente este aruncat, în timp ce în Uniunea Europeană (UE) se estimează că 20% din total se pierde sau se irosește, scrie pe site-ul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Alte 43 de milioane de oameni de la nivelul UE nu-și permit zilnic mese care să le asigure traiul, mai precizează sursa citată anterior.

Îl folosești zilnic, dar nu știai că acest ulei ar putea să ducă la inflamație în corp. Care este varianta mai sănătoasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x