Antena Căutare

Un roman a realizat farfuria inteligenta care transforma mancarea in sunete

Un roman a inventat o farfurie inteligenta cu care a ajuns in finala unui concurs international. Proiectul lui Iulian Caraulani se numeste Smart Plate si este deja trecut in lista gadget-urilor care vor recolutiona felul in care mancam.

Iulian Caraulani si-a pregatit proiectul in Marea Britanie, acolo unde s-a stabilit dupa ce a terminat studiile la Universitatea Coventry. Inventia cu care romanul participa la un concurs de design industrial percepe mancarea si o transforma in sunet. Fiecare ingredient din farfurie primeste o „voce”, iar astfel, se pot asculta prin intermediul unui smartphone sunetele create.

"Tehnologia folosita in acest produs este deja utilizata in aeroporturi, pentru a scana materie organica si a detecta eventualele substante periculoase sau toxice", a explicat Iulian Caraulani, pentru Jurnalul National.

"Totul functioneaza cu ajutorul unui senzor care masoara radiatia electromagnetica pasiva emisa de materia organica si, printr-un algoritm special, determina cu exactitate ce ingrediente, in ce cantitate si sub ce stare de agregare se afla ele. In felul acesta, farfuria poate intelege si interpreta fiecare ingredient, atasandu-i note muzicale, ritm sau armonie, completand cercul celor cinci simturi prin care noi interpretam ce mancam", a detaliat romanul.

Pe 25 octombrie, romanul si Smart Plate concureaza la Milano cu alte noua inventii revolutionare.

Foto: jurnalul.ro

Starship, catelul care mananca exact ca bebelusii!... Pamantul s-ar putea rupe in doua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x