Antena Căutare

Unii au crezut că e o creatură ciudată! O nouă specie de broască țestoasă gigant a fost descoperită pe o insulă

Oamenii de știință au identificat o nouă specie de broască țestoasă gigant în Insulele Galapagos folosind date genetice pentru a determina dacă un grup de 250 de exemplare dintre aceste animale sunt distincte de alte specii de broască țestoasă care trăiesc în arhipelagul din Pacific, informează agenția Reuters.

Oamenii de știință au identificat o nouă specie de broască țestoasă gigant în Insulele Galapagos folosind date genetice pentru a determina dacă un grup de 250 de exemplare dintre aceste animale sunt distincte de alte specii de broască țestoasă care trăiesc în arhipelagul din Pacific, informează Agerpres.

Specia nou identificată trăiește într-o zonă de 40 de kilometri pătrați de pe insula Santa Cruz și este diferită genetic de celelalte specii de broască țestoasă gigant de pe insulă ca și de alte specii de pe alte insule, au declarat oamenii de știință.

Cercetătorii au identificat noua broască țestoasă, căreia i-au dat numele științific de 'Chelonoidis donfaustoi' , într-o populație de aproximativ 2.000 de țestoase din specia 'Chelonoidis porteri' care trăiesc pe o distanță de 10 kilometri în partea de vest a insulei.

Oamenii de știință au crezut mult timp că toate broaștele țestoase gigant de pe insulă fac parte din aceeași specie.

"Cele mai apropiate rude ale sale nu sunt specii de pe aceeași insulă, ci de pe o insulă de la est de cea pe care au fost identificate, insula San Cristobal", a precizat biologul Adalgisa Caccone de la Universitatea Yale.

În plus față de diferențele genetice, cele două specii din insula Santa Cruz diferă, de asemenea, prin forma carapacei lor, la cele din estul insulei fiind mai comprimată, a spus Caccone. Specia nou identificată trăiește într-o parte mai uscată a insulei, a adăugat Caccone.

Broaștele țestoase gigant, care pot ajunge la 225 de kilograme, sunt printre cele mai faimoase animale din Insulele Galapagos studiate îndeaproape în secolul al XIX-lea de naturalistul britanic Charles Darwin.

Cum să faci o poză perfectă de profil! Vei primi sute de like-uri dacă urmezi acești pași simpli!... Probleme în dragoste: Racii sunt confuzi în privința sentimentelor! Horoscopul zilei de vineri, 23 octombrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x