Antena Căutare

VIDEO! O inregistrare cu explozia navetei Challenger, difuzata dupa 26 de ani

O inregistrare video cu explozia navetei navetei spatiale americane Challenger, din ianuarie 1986, a fost prezentata in premiera de site-ul Huffington Post. Filmul a fost realizat de un amator, dintr-o zona rezervata spectatorilor la Kennedy Space Center.

Jeffrey Ault, venise in vizita din sudul Californiei pentru a urmari lansarea de la Kennedy Space Center impreuna cu parintii sai, Bernice si Robert, si cu prietenul sau, Bill Graber. Tanarul a filmat lansarea si explozia rachetei cu o camera Chinon Super 8, in timp ce Graber a facut poze.

In timpul scolii, Ault a construit o replica in miniatura a rachetei Saturn V, pentru un proiect la ora de stiinta. Tanarul a scris de mai multe ori oficialilor NASA, cerandu-le date din timpul testelor efectuate in cadrul programului spatial, adunand informatiile intr-un dosar pe care il are si astazi.

In timp ce vizita Florida, in ianuarie 1986, tanarul a fost invitat sa participe la lansarea navetei Challenger.

Pe 28 ianurie 1986, naveta spatiala Challenger a explodat in aer, la doar 73 de secunde de la lansare, toti cei sapte astronauti aflati la bordul navetei pierzandu-si viata. Catastrofa a dus la suspendarea programului spatial american timp de aproape trei ani.


foto: wikipedia.org

FOTO! Sculpturi inedite din plasa de sarma!... "Startram", trenul spatial care va transporta anual patru milioane de oameni in spatiu in 2032...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x