Pentru că realitatea augmentativă este în continuare o noţiune mai dificil de înţeles de unii dintre noi, un artist o explică printr-un film.
Animaţia clasică implica realizarea cu o precizie elveţiană a mii de cadre individuale, cu scopul foarte precis de a obţine în final o poveste.
Plecând de la un volum de efort similar, Marty Cooper aka. Hombre McSteez a fâcut câteva mii de desene individuale, pe o folie transparentă, pe care apoi a ridicat-o în faţa iPhone-ului din dotare. Deoarece, iniţial, se alegea un spaţiu cât se poate de potrivit pentru un scenariu supra realist, în momentul în care imortaliza o situaţie, după altă situaţie, rezultatul final părea desene animate.
Tehnica folosită de Marty Cooper poartă numele de stop motion şi, pe lângă faptul că împrumută ceva de la vechile desene animate, este un exemplu perfect de realitatea augmentativă. Nu de alta, dar dacă nu am vedea mâna care ţine folia, am fi convinşi că în lumea reală şi-au făcut loc câteva elemente imaginare.
Citeste AICI continuarea articolului!
Haina îl face pe om!? Află la expoziția în cadrul căreia ai ocazia să vezi cum se îmbrăcau oamenii în urmă cu șase secol... Ultima poză cu Titanicul, bin Laden cu băieții, la judo, selfie pe Lună, FC Barcelona în 1925! 10 IMAGINI RARE!...