Antena Căutare

VIDEO! Un film cu imagini senzationale despre Germania nazista a fost descoperit in Belgia

O pelicula cu imagini din primele zile ale regimului nazist au fost descoperite din intamplare intr-o arhiva belgiana. Filmul a fost ascuns in 1940, cand tara a fost invadata de trupele nemtesti, si angajatii arhivei abia acum l-au redescoperit. Si se pregatesc sa-l arate lumii intregi.

Cornelius Vanderbilt, mostenitorul unei familii americane instarite a filmat aceste imagini pe ascuns, in 1933, chiar cand Hitler a ajuns la putere.

A vrut sa fie jurnalist si a calatorit prin Europa. A filmat scrutinul din 1933 si a incercat sa ascunda imaginile. A introdus ilegal filmarea in America, unde a realizat acest film, pe care l-a publicat un an mai tarziu, in New York.

Filmul ce avertiza lumea de amenintarea regimului hitlerist s-a bucurat de un succes nesperat in SUA. Vanderbilt a mers pe urmele nazistilor de-a lungul anilor si chiar a filmat invazia Poloniei, in 1939.

In 1940, pelicula a ajuns in Belgia, dar nu a mai rulat pe marile ecrane, pentru ca intre timp tara a fost invadata de nemti. Stiind ca orice material anti-hitlerist ar fi distrus, angajatii au ascuns pelicula. Atat de bine ca a fost descoperita dupa cateva decenii.

Filmul va fi difuzat luna viitoare la Muzeul de Arta Moderna din New York.

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 21 septembrie!... VIDEO! Nebunia iPhone a cuprins din nou intreaga lume. Oamenii s-au calcat in picioare pentru un telefon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x