Antena Căutare

O mămică a patru copii din România a luat o decizie surprinzătoare. Cum arată și ce a determinat-o să se înroleze în armată

Maria, femeia care a dat naștere a patru copii de-a lungul vieții a luat o decizie radicală. Mămica curajoasă din Alba Iulia a decis să se înroleze în armată la vârsta de 42 de ani. Iată cum arată și cum a ajuns la această dorință.

Colaj cu mămica care s-a înrolat în armată. Galerie
O mămică a patru copii din România a luat decizia surprinzătoare de a se înrola în armată | Facebook Ministerul Apărării Naționale, România

O mamă a patru copii din Alba Iulia a decis la vârsta de 42 de ani că este momentul să se înroleze în armată. Românca a avut o motivație foarte mare pentru a-și îndeplini dorința pe care o avea de ceva timp. Iată ce a determinat-o pe Maria să recurgă la un asemenea gest de curaj.

Hainele militare reprezintă de acum înainte uniforma cu care se va mândri femeia până la sfârșitul vieții. După ce a locuit în Italia timp de 18 ani, aceasta a decis să se întoarcă în țara în care s-a născut, și, mai mult decât atât, să lupte pentru patrie.

Citește și: Când se aprind luminile festive în București. Delia ”deschide” Târgul de Crăciun din Piața Costituției

Povestea Mariei, femeia care s-a înrolat în armată la 42 de ani

Maria Cioruța s-a întors în urmă cu aproximativ 6 ani în România, după ce a locuit în Italia timp de 18 ani. Mămică a patru copii, anul acesta a mai luat o decizie care i-a schimbat viața complet, dar pe care nu o regretă sub nici o formă.

Înrolarea în armată a fost una dintre dorințele cele mai mari din ultima perioadă, iar inspirația a venit de la fiica ei care este elevă la Colegiul Național Militar din Craiova. Motivația și dorința au adus-o astăzi în echipa militarilor, iar pentru ea acest aspect a fost tot ce contează.

„Faptul că fiica mea urmează colegiul militar din Craiova m-a apropiat de sistemul militar, pe care întotdeauna l-am admirat, dar nu cred ca aș fi avut curajul dacă ea nu ar fi deschis acest drum. Bineînțeles că fără susținerea familiei nu aș fi putut sa fac această alegere.” sunt cuvintele pe care femeia le-a transmis prin intermediu paginii de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Citește și: S-a dat în România startul Sistemului Garanție-Returnare. Ramona Olaru: "Un viitor mai verde înseamnă sănătate curată"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Maria a povestit și cum se simte trecerea de la o viață normală la una cu un program bine stabilit și plină de aventuri.

„Perioada de instrucție a fost și încă este una intensă, deoarece trecerea de la viața civilă la cea militară presupune adaptarea la un program strict, la a purta uniforma și bocanci pe tot parcursul zilei, la cunoașterea armamentului și executarea tragerilor. Am reușit să trecem peste toate datorită instructorilor, o echipa de profesioniști și de oameni dedicați, care ne-au susținut pas cu pas, ne-au înțeles, ne-au încurajat și ne-au ajutat să ne depășim limitele” susține curajoasa femeie.

Fiica ei a fost de fapt cea care i-a deschis calea către un astfel de drum, spune mămica, deoarece fără dorința ei de a se integra într-un stil de viață specific vocației, nici ea nu ar fi ajuns în această ipostază.

Cele două s-au fotografiat într-un moment foarte special pentru femeia în vârstă de 42 de ani. Mai exact, în ziua în care Maria a depus Jurământul militar, a fost plină de emoții intense și însemnătate pentru amândouă. Mămica și fiica ei au purtat cu mândrie uniforma militară și au sărbătorit cu mare drag această ocazie atât de specială.

Citește și: Cum a reacționat David Popovici după ce chipul său a fost pictat pe un bloc din București. Cum arată opera de artă stradală

Cât a ajuns să coste un coș de cumpărături pentru Crăciun. Prețurile care îi pun pe gânduri pe tot mai mulți dintre româ... De 1 Decembrie se mănâncă fasole cu ciolan. Care sunt cele mai frumoase tradiții de Ziua Națională a României...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x