Antena Căutare

Când se aprind luminile festive în București. Delia ”deschide” Târgul de Crăciun din Piața Costituției

Cea de-a 16-a ediție a celui mai mare târg de Crăciun din țară, organizat în Piața Constituției, se deschide joi cu un concert marca Delia.

colaj Casa Poporului văzută din Piața Constituției, unde sunt amplasate niște căsuțe pentru Târgul de Crăciun, și Delia Galerie
Delia dă startul fectivităților din Piața Constituției | Shutterstock, Instagram

Accesul în Târgul de Crăciun din Piața Constituției se va face începând cu ora 16:00, joi, 30 noiembrie. De asemenea, în aceeași seară, la ora 18:00, se vor aprinde și luminile festive în capitală.

Concertul Deliei va începe tot la ora 18:00 și va fi primul dintr-o serie numeroasă de evenimente pregătite pentru toți cei care vor trece pragul Târgului.

Intrarea este gratuită, la fel ca în anii precedenți, și oricine se poate bucura de atmosfera de sărbătoare care s transmite în întregul oraș odată cu aprinderea luminilor festive.

Citește și: Experții au dezvăluit care sunt locurile perfecte pentru amplasarea bradului de Crăciun. Care este greșeala pe care mulți o fac

Ce alte evenimente vor avea loc în acest weekend în București

Potrivit ObservatorNews.ro, de-a lungul primului weekend din luna decembrie, bucureștenii, dar și turiștii, se vor putea bucura de o sumedenie de activități. Printre acestea se numără ”bulgăritul”, atelierele de creație - unde pot concepe cadouri sau felicitări de Crăciun. De asemenea, de Ziua Națională, se vor putea bucura de spectacole cu muzică de fanfară sau folclorică.

Programul artistic va fi pus în scenă de zece soliști vocali, printre care Alexandru Pugna, Gheorghiţa Nicolae, Nicuşor Iordan, dar și grupul vocal „Burnasul” din Teleorman, acompaniați de orchestra ansamblului folcloric profesionist „Cununa Carpaților”, dirijor Dan Ionescu. De asemenea, vor fi prezentate momentele de dans ale Ansamblului „Iholu” din Constanța – comunitatea aromână, precum și ale Ansamblului „Asteria” din București – minoritatea greacă.

Citește și: Happy Channel începe maratonul filmelor de Crăciun. Postul tv îşi premiază telespectatorii cu 8 cadouri Happy

„Simbol internațional al sărbătorilor, Caravana Coca-Cola ajunge în Târgul de Crăciun București, chiar în ziua de deschidere a acestuia, unde va staționa și va putea fi admirată de vizitatori, înainte de a-și continua parada prin oraș. Prieten tradițional al evenimentului, Coca-Cola oferă, de asemenea, o experiență unică, în seara de debut, printr-un concert marca Delia.

Caravana va continua să aducă magia în Piaţa Constituţiei și în zilele de 1 și 2 decembrie, cu o serie de activări speciale: de la jocurile cu bulgări de zăpadă, la atelierele de creație pentru realizarea de cadouri sau felicitări de Crăciun.

Weekendul continuă cu activități pentru întreaga familie, într-o atmosferă magică, în intervalul orar 10:00 - 22:00. Peste 130 de căsuțe ale meșteșugarilor, creatorilor urbani și producătorilor locali își așteaptă publicul cu o largă varietate de produse de sezon, dar și cu cele mai gustoase preparate culinare, pregătite în locație.

Distracția va fi asigurată de roata panoramică, carusel și de trenuleț, dar şi de mascote și artiști animatori pe picioroange”, este specificat pe site-ul oficial al Primăriei Capitalei.

Citește și: Târguri de Crăciun în 2023. Orașele din România se îmbracă de sărbătoare

Totodată, sunt anunțate concerte, voie bună, o plimbare relaxantă cu roata panoramică, toate însoțite de zone pentru masă cu produse de sezon și o selecție de mâncăruri delicioase.

Nu va lipsi nici căsuța lui Moș Crăciun, unde copiii se vor întâlni cu spiridușii, dar și cu Moșul. Ei pot scrie împreună cu spiridușii scrisori pentru Moș Crăciun și vor putea urmări spectacole de teatru.

„Sâmbătă și duminică, în zona tradițională a evenimentului, pe scena amplasată lângă brad, vor urca Elena Gheorghe și Emilian & Band, fiind precedați de coruri de copii, soliști vocali și artişti instrumentiști.

Zona urbană va fi activată zilnic, atât de DJ Sets pe ritmurile remixate ale celor mai îndrăgite melodii internaționale de iarnă, precum și de muzică ambientală, asigurată de Magic FM, cel mai ascultat post de radio al sezonului.

De asemenea, tot aici, puteți regăsi o selecție de food truck-uri, care vor bucura toate gusturile.

Citește și: (P) De Craciun, fii inspirat și oferă un cadou mindblower

Copiii se vor bucura de spectacolele de teatru, jucate pe scena evenimentului, care îi vor purta pe tărâmul magic al imaginației. De asemenea, Casa lui Moș Crăciun își deschide porțile, încă din prima zi a târgului.

Până la sosirea Moșului, spiridușii îi așteaptă pe cei mici să realizeze împreună scrisori cu dorințele de Crăciun. Totodată, copiii pot participa la atelierele de creație, specifice atât sărbătorii naționale, cât și Crăciunului”, mai este transmis de reprezentanții Primăriei Capitalei.

Comunitatea de pe Facebook i-a salvat afacerea. Cum a reușit proprietarul unei cafanele sociale din Cluj să scape de dat... Postul Crăciunului 2023. Orele între care trebuie să ținem post miercuri și vineri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x