Antena Căutare

4.450 deținuți sunt în libertate! Ce face Poliția Română pentru condamnații care lipsesc din închisori

Poliția română menționează că "fiecare al cincilea condamnat la închisoare nu este, de fapt, în închisoare". Din cei 4.450 de condamnaţi la închisoare care fug de pedepse, cei mai mulţi sunt plecaţi din ţară.

4.450 deținuți sunt în libertate! Ce face Poliția Română pentru condamnații care lipsesc din închisori Galerie
| pexels.com

Poliția română menționează că "fiecare al cincilea condamnat la închisoare nu este, de fapt, în închisoare". Din cei 4.450 de condamnaţi la închisoare care fug de pedepse, cei mai mulţi sunt plecaţi din ţară.

Poliția Română a colectat datele la jumătatea lunii iunie, iar acestea arătau că 4.450 de români erau dați în urmărire, după condamnarea la închisoare.

În închisori 20 de mii de deținuți care își execută pedepsele. Fugarii, în număr de 4.100, sunt urmăriți internațional după ce polițiștii au fost informați că aceștia au plecat din țară înainte de a fi condamnați definitiv.

4.450 deținuți sunt în libertate! Ce face Poliția Română pentru condamnații care lipsesc din închisori

Care sunt faptele pentru care sunt condamnați cei mai mulți români fugari?

Cei care fug din închisoare au fost condamnați, în general, pentru încălcarea codului rutier, în timp ce pe locul doi se regăsesc cei care au fost condamnați pentru furt sau tâlhărie. Pe lista întocmită sunt și condamnați pentru corupție.

Printre urmăriți se numără însă și condamnați periculoși - aproape 300 pentru fapte violente, aproape 200 de traficanți de carne vie și tot atâția traficanți de droguri.

Urmăriți general

  • Încălcarea Codului rutier - 887
  • Furturi/tâlhării - 853
  • Înșelăciune - 506
  • Corupție - 31
  • Regimul armelor -16
  • Total urmăriţi - 4.450
  • Urmăriţi internaţional - 4.100
  • Total deţinuţi - 20.559

Cine sunt cei mai celebri fugari4.450 deținuți sunt în libertate! Ce face Poliția Română pentru condamnații care lipsesc din închisori

Omul de afaceri Gabriel (Puiu) Popoviciu, pe care autoritățile încearcă să îl extrădeze de la Londra, Omar Mukhles, fratele lui Omar Hayssam, pe care l-a ajutat să plece din țară în 2006, sau Zaher Iskandarani, căutat deja de cinci ani, după condamnarea definitivă.

Cea mai recentă reușită a poliției române este Radu Mazăre,care a ajuns la Penitenciarul Rahova după un an și jumătate în care s-a ascuns în cealaltă parte a globului.

Pentru a-l aduce în țară pe Gregorian Bivolaru, autoritățile au avut nevoie de aproape 10 ani. A plecat din România imediat ce a fost eliberat condiționat, iar acum este căutat, din nou, de polițiștii din Finlanda.

O altă reușită a poliției române este aducerea în ţară, din Spania, a unuia dintre cei mai periculoşi interlopi: Ion Clămparu, care are de executat 25 de ani de închisoare pentru proxenetism.

(sursa: Digi24)

Un bărbat aflat pe Transfăgărășan s-a speriat de un urs și a făcut accident! Omul a fost dus de urgență la spital... Avantajele și dezavantajele de a conduce un scuter...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x