Antena Căutare

29 de deputati mai tin in brate Guvernul Boc

Soarta legilor Executivului atarna de cheful de munca a numai 29 de deputati, aceasta fiind diferenta dintre Putere si Opozitie in Camera.

Majoritatea parlamentara care sustine guvernul PDL-UDMR-UNPR e pe marginea prapastiei. In Camera Deputatilor, doar 29 de parlamentari inclina balanta in favoarea Puterii. In Senat, lucrurile sunt de-a dreptul dramatice pentru Guvern, pentru ca Opozitia a depasit cu un vot Puterea: 69 la 68.

Norocul Puterii se numeste insa Catalin Voicu, senatorul PSD bagat la inchisoare si fara prea multe sanse sa iasa pana la finalul mandatului.

Daca in Senat, Coalitia de la guvernare si in special PDL nu mai are altceva de facut decat sa se resemneze cu aceasta realitate, in Camera Deputatilor liderii pedelisti se dau de ceasul mortii sa asigure majoritatea la vot si isi pun cenusa in cap de fiecare data cand dau vreun chix.

Si astfel, in fiecare zi de marti in care sunt programate voturile finale asupra proiectelor legislative, acestia asuda alergand pe holuri si dand telefoane dupa fiecare deputat chiulangiu pentru a-l aduce cu forta la sedinta. Periclitate sunt in special legile organice initiate de Guvern, care au nevoie de 167 de voturi pentru a fi adoptate, adica jumatate plus unu din numarul total de voturi din Camera.

PDL are 123 de parlamentari, UDMR 22, minoritatile 17, iar grupul deputatilor "independenti", de fapt UNPR, are 16 membri - in total 178 de parlamentari.

Opozitia, adica PSD si PNL-PC, are 149 de parlamentari, la care se adauga 6 deputati fara apartenenta la vreun grup, demisionari care nu au trecut la UNPR si ale caror voturi sunt volatile. Cei 29 de parlamentari pe care Coalitia ii are in plus fata de Opozitie nu le confera liderilor PDL vreun confort psihic.

Chiulangii sunt atat de multi incat cu greu se pot gasi in sala de plen, intr-o zi de marti, 167 de deputati dornici sa voteze proiectele Guvernului.

In plus, Coalitia trebuie sa se mai dispenseze temporar si de cei care au probleme de sanatate, precum deputatul PDL Teo Trandafir. O alta pierdere pentru Coalitie a fost si decesul deputatului minoritatii macedonene Liana Dumitrescu, al carei mandat parlamentar nu a fost inlocuit.

Tot articolul, in Jurnalul National

Ambasada SUA la Bucuresti: Nu comentam telegramele WikiLeaks... WikiLeaks: Oficiali ai Guvernului roman, suspectati ca ar colabora cu teroristii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x