Antena Căutare

UPDATE! Mitingul USL s-a incheiat. Ponta: "Traian Basescu este ultimul comunist si securist al Romaniei"

Mitingul de lansare a candidatilor Uniunii Social Liberale (USL) pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie a inceput, miercuri dupa-amiaza, pe Arena Nationala din Capitala. Aproximativ 80.000 de persoane s-au adunat pe stadion. La manifestare participa premierul Victor Ponta, presedintele PNL, Crin Antonescu, si presedintele PC, Daniel Constantin, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, lideri de organizatii, actuali parlamentari, dar si reprezentanti ai socialistilor si liberalilor europeni.

UPDATE 20.30: Mitingul USL de pe Arena Nationala s-a incheiat. Potrivit Mediafax, circa o suta de participanti la miting au avut nevoie de consultatii medicale, patru dintre ei fiind transportati la spital.

UPDATE 20.20: Dupa discursurile liderilor de partid, fiecare filiala judeteana isi prezinta candidatii la alegerile parlamentare. Toti candidatii dau mana, pe rand, cu Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin si Gabriel Oprea.

UPDATE 19.45: Presedintele PNL Crin Antonescu si-a inceput discursul.

"USL-ul este la Arena Nationala cu poporul roman!", a spus Crin Antonescu. "In Europa, fara poporul tau, esti nimeni, sau esti o sluga!", a completat liderul PNL.

UPDATE 19.20: Premierul Victor Ponta a luat cuvantul.

"Sunt extraordinar de mandru sa va reprezint, sa fiu alaturi de dumneavoastra, vreau sa va salut nu doar pe cei aflati azi aici, intr-o prezenta care va ramane ca un record pentru aceasta Arena Nationala, ci si pe cei 7,4 milioane de romani care au votat la referendum ca sa scape de Traian Basescu", a afirmat Victor Ponta la mitingul USL.

"Uniunea Social Liberala, Guvernul USL, Parlamentul, noi toti ca romani suntem europeni, ne-am castigat acest drept si vrem sa ne comportam ca si cetateni europeni.(...) Niciodata o tara nu este umilita decat daca exista cozi de topor aici in tara. (...) Vreau sa transmit acest mesaj ca nimeni sa nu mai spuna ca suntem cetateni de mana a doua. (...) Cred ca romanii au capacitatea sa fie europeni", a mai spus Ponta.

"USL este un proiect al romanilor pentru Romania", a adaugat Ponta.

UPDATE 19.10: Liderul PC, Daniel Constantin, a declarat ca Uniunea Social Liberala a atins obiective importante pentru Romania si ca acum, cand se afla in fata celei mai importante campanii electorale din ultimii 20 de ani, este mai unita ca niciodata.

"Le spunem azi, de aici, 80.000 de romani, ca puterea Romaniei e aici in tara, nu in afara ei. In Parlament se intra cu votul romanilor, nu cu interventii din afara. Asa cum America e a americanilor, Germania a germanilor, Franta a francezilor, Bulgaria a bulgarilor, Romania este a romanilor", a spus Dragnea, referindu-se la congresul PPE care are loc la aceasta ora la Palatul Parlamentului.

"A venit vremea ca romanii sa-si infaptuiasca destinul democratic in propria tara cu vointa lor, cu inima lor si cu votul lor. Azi suntem aici 80.000 de romani si va spun ca inca mai sunt afara pe strazi autocare. Cei care suntem azi aici suntem 1 % din cei care i-au spus lui Basescu sa plece azi la referendum. O suta de stadioane pline ca acesta au spus ca Basescu sa plece", a adaugat Dragnea.

Participantii la miting ai scandat "Jos Basescu!".

UPDATE 19.07: Presedintele PES, Serghei Stanisev a luat cuvantul la mitingul USL de pe Arena Nationala si le-a urat candidatilor Uniunii mult succes la alegeri. Stanisev a declarat ca, in Europa, tot mai multi cetateni au inteles ca "politica reducerilor si a taierilor" este una gresita.

"Presedintele Romaniei apartine trecutului. Politica sa apartine trecutului. Este drept ca, in urma cu 5 ani, milioane de romani au votat in favoarea lui, dar in aceasta vara alte milioane i-au cerut sa plece", a spus Stanisev.

Stanisev a mai spus ca PES intelege ce face Ponta ca premier. "Il sprijin pe Victor Ponta pentru ca el vrea sa redea Romania cetatenilor romani."

UPDATE 18.36: Victor Ponta si Crin Antonescu a ajuns pe scena amplasata pe stadion, in fata a peste 70.000 de persoane. Cantareata Andra a inceput sa interpreteze imnul Romaniei. La eveniment este prezent si presedintele PES, Serghei Stanisev.

UPDATE 18.30: Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat la sosirea pe Arena Nationala ca este "convins ca va fi o atmosfera cu totul speciala, cum nu s-a mai vazut la o intrunire politica si demna de aceasta Arena Nationala, care este pentru noi toti, iubitori de sport sau preocupati de politica, un loc special".

UPDATE 18.15: Premierul Victor Ponta si Crin Antonescu au sosit pe Arena Nationala, fara a face declaratii.

UPDATE 18.05: Liderul Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, care a sosit la Arena Nationala, a declarat in studioul mobil al Antenei 3 ca isi doreste o campanie pozitiva, in care sa fie puse in valoare caracterele tuturor candidatilor. Constantin a subliniat ca, "in plan european, Romania reprezinta un popor extrem de demn, care a imbratisat valorile europene, dar care, la un moment dat, a vrut o schimbare", ceea ce a dus la o "vara mai fierbinte".

UPDATE 17.30: Mii de oameni au ajuns deja la Arena Nationala din Capitala, unde are loc lansarea candidatilor USL la alegerile parlamentare. In mijlocul stadionului, a fost amplasata o scena de 400 de metri patrati. Un covor rosu a fost intins catre scena. Cantareata Andra va intona imnul, la inceperea evenimentului.

Aproximativ 350 de politisti se vor ocupa de dirijarea circulatiei si de mentinerea ordinii publice.

Oamenii care au ajuns la miting poarta tricouri albe, galbene, albastre si rosii, inscriptionate cu sigla USL. De asemenea, au pancarte si steaguri tricolore.


Palatul Parlamentului si Arena Nationala vor fi astazi sub asediu. Peste o mie de populari europeni isi vor alege noua conducere la Bucuresti. Primii oaspeti au sosit deja in Capitala, fiind intampinati la aeroport de Elena Basescu, Anca Boagiu si Adriean Videanu.

Astazi, insa, vor sosi liderii Partidului Popular European, in frunte cu Angela Merkel, Jose Manuel Barroso, Herman van Rompuy sau Viviane Reding.

Vezi AICI programul lui Traian Basescu, programul mitingului USL si restrictiile de trafic!

Vasile Blaga a vorbit la Congresul PPE despre “lunga vara anti-democratica din Romania”... Senatorul Ioan Ghise protesteaza pe holurile Parlamentului: "7.403.836 romanian dismissed Basescu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x