Antena Căutare

A murit Ion Diaconescu, fostul presedinte al PNTCD

Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a decedat marti seara, la varsta de 94 de ani, anunta Mediafax. Ion Diaconescu fusese internat in urma cu doua saptamani la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni din Capitala, din cauza unor tulburari de ritm cardiac.


Nascut in data de 25 august 1917, Ion Diaconescu a fost un politician roman care a luptat, in cursul carierei sale, impotriva regimului comunist. El a fost detinut politic timp de 17 ani intre anii 1947 si 1964.

Din 1936 pana in 1947 el a fost un membru marcant al Partidului National Taranesc. Dupa 1989 a fost in conducerea Partidului National Taranesc Crestin Democrat, fiind ales deputat in Parlament in trei legislaturi consecutive.

Pe parcursul carierei sale parlamentare, Diaconescu a sustinut programul partidului de anulare a consecintelor regimului comunist.

Diaconescu a militat pentru restituirea in integrum a proprietatilor, revenirea la monarhie, lustrarea fostelor cadre ale PCR, reforma morala prin Biserica, privatizare.

Liderul PNTCD a fost externat, luni 3 octombrie, din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, unde a fost internet din cauza unor probleme de ritm cardiac.

Ion Diaconescu mai fost internat la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" din cauza unor suferinte cardiace. In februarie 2007, Ion Diaconescu a stat internat trei zile, fiind diagnosticat cu hipertensiune arteriala si cord pulmonar cornic (afectiunea inimii din cauza unei bronsite).

Politicianul, in varsta de 94 de ani si vaduv de un an, spunea recent ca s-a retras din viata politica, dar doar din activitate, nu insa si in ceea ce priveste dorintele si idealurile sale politice.

Traian Basescu, discurs la AP NATO: Romania nu a cerut si nu a primit niciodata garantii antiracheta de la nimeni... Lia Olguta Vasilescu: "Elena Udrea ar putea avea soarta Iuliei Timosenko"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x