Antena Căutare

Academicianul Dinu C. Giurescu: “Romanilor le lipseste vointa de a se bate pentru aceasta tara”

Editia de duminica a emisiunii „Sinteza zilei“, realizata de Mihai Gadea, a debutat cu prezentarea celei de-a treia parti a documentarului „Wild Carpathians“, in care Printul Charles al Marii Britanii face un apel pentru salvarea padurilor din Romania, inainte ca acestea sa fie defrisate.

Invitatii emisiunii au fost Marilena Rotaru - realizatoare TV, Dinu C. Giurescu - academician, Cornel Nistorescu - director Cotidianul.ro si Bogdan Chireac - jurnalist si comentator.

Realizatorul emisiunii, Mihai Gadea, si-a pus la un moment dat problema ca telespecatorii straini care ar viziona documentarul Travel Channel despre Transilvania s-ar intreba cum este posibil ca o tara ca Romania, atat de frumoasa si cu atatea bogatii naturale, sa aiba o populatie atat de saraca - la nivelul Uniunii Europenii romanii sunt cei mai saraci.

Pare un paradox greu de acceptat si de inteles: cum se explica ca o tara atat de frumoasa are o imagine exterioara atat de zdrobita?

Ne lipseste vointa de a ne bate pentru aceasta tara. Asta este realitatea. Restul sunt vorbe", a raspuns academicianul Dinu C. Giurescu, adaugand ca elitele Romaniei nu se implica, nu se „bat" pentru tara lor.

Cum o sa aparam tara asta de invazie si distrugere cand noi asistam pasiv la desfiintarea judetelor, la propuneri care vor sa imparta Transilvania in doua pe linia de demarcatie de la Viena, pe o lege a educatiei care deja a stabilit patru milioane de elevi de liceu romani, care sunt defavorizati in favoarea celor straini", a mai spus Giurescu.

Sursa: Antena3.ro

Foto: Intact Images

VIDEO! Delegatia FMI, primita de presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni... Crin Antonescu: "TVR este o institutie de propaganda a actualei puteri"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x