Antena Căutare

Aceasta este motivarea hotararii de invalidare a referendumului. Documentul a ajuns la Parlament

Sedinta Curtii Constitutionale a Romanieie (CCR) in care a fost citita hotararea de invalidare a referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu s-a incheiat. Hotararea celor nou judecatori, alaturi de motivarea acesteia vor fi trimise Parlamentului, care se va intruni in sedinta comuna pentru a lua act de decizia CCR. Urmatorul pas pentru punerea in aplicare a hotararii este publicarea ei in Monitorul Oficial.

UPDATE Judecatorii CCR au redactat motivarea deciziei de invalidare a referendumului pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor se vor intalni maine, la ora 12:00, pentru a stabili sedinta de plen reunit in care se va citi decizia CCR.

Documentul in care se motiveaza decizia celor noua judecatori a fost obtinut in exclusivitate de Antena 3 si il poti citi aici.

In motivarea Curţii se arata ca „scrisoarea primita de la Guvern nu raspunde solicitarii de a se comunica , ci prezinta o serie de date, privitoare la diverse categorii de persoane.“

In acelasi timp, CCR arata in motivare ca „datele comunicate, in cea mai mare parte, nu au legatura cu solicitarea formulata de curte.“

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca doreste ca sesiunea extraordinara a Parlamentului pentru citirea hotararii CCR in cazul refrendumului sa aiba loc vinerea aceasta. Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale, a anuntat ca va trmite decizia Parlamentului miercuri, pana la ora 14:00.

Dupa ce cele doua camere reunite ale Parlamentului vor lua act de hotararea privind referendumul din 29 iulie, aceasta va fi publicata in Monitorul Oficial, Partea I si in presa. La momentul publicarii, mandatul de presedinte interimar al lui Crin Antonescu inceteaza, iar Traian Basescu se intoarce la Cotroceni.

Foto: Intact Images

Demisia Monei Pivniceru, in aer. Sedinta CSM a fost amanata pentru data de 23 august!... De ce a invalidat CCR referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu - Vezi extrase din motivarea judecatorilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x