Antena Căutare

Adrian Nastase, despre tentativa de sinucidere: "Eu am vrut sa ajung la morga, nu sa aman executarea pedepsei"

Fostul premier Adrian Nastase a ajuns miercuri la Curtea de Apel Bucuresti, pentru judecarea cererii sale de eliminare din condamnarea la doi ani de inchisoare dispusa in dosarul "Trofeul calitatii" a zilelor in care a stat internat la Spitalul Floreasca, in urma tentativei de sinucidere.

In fata procurorilor, Adrian Nastase a declarat ca atunci cand s-a impuscat a vrut sa ajunga la morga si ca nu a crezut ca "intr-o alta lume" va mai incerca sa amane executarea pedepsei la inchisoare primita in dosarul "Trofeul calitatii", scrie Mediafax.

De asemenea, Nastase a spus ca i se pare jignitoare declaratia procurorului potrivit careia politistii care asigurau paza salonului sau au fost pusi pentru protejarea sa.

"Mi s-a parut jignitor ce spune domnul procuror. (...) In realitate eu am vrut sa ajung la morga. Nu am crezut ca intr-o alta lume voi incerca sa mai aman excecutarea pedepsei. (...) Eu retin aceasta ipoteza, teoria intentiei indirecte mi se pare greu de acceptat. Ieri s-au facut cinci luni de cand este asteptata motivarea acestei condamnari pentru care eu sunt aici contestator", a mai spus Adrian Nastase.

Pe 20 iunie, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru presedintie din partea PSD.

In seara aceleiasi zile, fostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, la locuinta sa din strada Zambaccian.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, miercuri, recursul lui Adrian Nastase impotriva deciziei din 2 octombrie prin care Tribunalul Capitalei a stabilit ca zilele in care a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, respectiv din 20 pana in 26 iunie, nu trebuie considerate ca fiind executate in cadrul condamnarii sale in dosarul "Trofeul calitatii".


ARD imparte chiloti si prezervative pe post de cadouri electoral... Ce inseamna pentru PDL sa obtina un scor "prost" la alegerile parlamentare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x