Antena Căutare

Adrian Nastase: Geoana e o suma de identitati, un frustrat

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase a incercat sa explice, in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3, scandalul iscat in PSD in ceea ce priveste schimbarea presedintelui Senatului si i-a schitat lui Mircea Geoana un portret rapid.

"Geoana e o suma de identitati, un lider politic mai putin inspirat. E un frustrat, o persoana care nu stie incotro sa mearga", a estimat Nastase, adaugand ca "problema cu Geoana de la Senat nu are legatura cu vizita sa in SUA".

"Problema cu Geoana e mult mai ampla. Geoana a facut balet in mai multe situatii din cauza Robertei Anastase (presedintele Camerei Deputatilor, PDL, n.r.), care s-a dovedit un lider extrem de motivat, ceea ce a generat nemultumire in partid. Si noi am crezut ca putem sa facem rocada cu Titus Corlatean, dar Puterea s-a opus. Iar cum prin votul in plen postul s-ar duce catre Putere, am decis sa separam problema si sa vedem ce facem cu Geoana in partid", a explicat Nastase.

De asemenea, "atunci cand USL-ul a avut o intalnire cu FMI, cu Troica de fapt (reprezentantii FMI, ai Bancii Mondiale si ai UE, n.r.), Geoana a organizat si el o intalnire separata, fara sa stie ce am discutat noi. El actioneaza la Senat ca un speaker independent, nu ca un om al partidului", a mai spus Nastase.

"Dorinta PSD-ului (de a-l schimba pe Geoana, n.r.) a venit in urma acumularii unor tensiuni, intr-un moment in care pregatim o batalie extrem de importanta pentru anul viitor. Am vrut sa avem in acel post un reprezentant adevarat al partidului. Am considerat ca exista un gentleman-agreement cu impartirea conducerii celor doua Camere si ca Puterea e de buna-credinta. Si nici Geoana nu a cooperat, jucand intre cele doua zone", a adaugat presedintele CN al PSD.

PDL nu mai castiga. Cota actuala a USL-ului: +/- 55%

"In batalia pentru alegeri, avem nevoie de orice soldat. Dar nu avem nevoie de cineva care sa intoarca armele si sa traga in propriul partid. Noi ca partid, ca Alianta, avem o sansa extraordinara de a castiga alegerile. In timp ce cota actualului Guvern e de circa 10%, a lui Basescu, tot de 10%, iar a PDL-ului de 15%, plafonul USL-ului e de +/- 55%. Iar noi trebuie sa ne batem sa capitalizam cat mai multe voturi. Trebuie sa venim cu solutii", a precizat Nastase, dar a atras atentia ca "prin astfel de greseli (scandalul Geoana/Senat, n.r.) USL-ul poate ajunge la 50% si asta ar fi o problema in vederea unui nou Guvern".

Geoana nu a digerat infrangerea din 2009

Presedintele CN al PSD este de parere ca fostul presedinte al partidului si fostul candidat la presedintia Romaniei "nu a digerat inca infrangerea din 2009".

"Geoana trebuie sa inteleaga ca nu el a adus partidului cinci milioane de voturi, ci partidul i le-a adus. El nu a reusit sa castige o batalie in care toate partidele, cu exceptia PDL-ului, i-au fost alaturi. Trebuie sa inteleaga acest lucru", a concluzionat Adrian Nastase.

Foto: Intactimages

Referendum Constanta: Vot fara sanse de a fi validat, prezenta de 43%... Ilie Sarbu (PSD): Geoana a tradat partidul, trebuie inlocuit. Il toleram deja de un an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x