Antena Căutare

Adrian Nastase, retrimis in judecata pentru luare de mita

Fostul premier si presedinte al PSD, Adrian Nastase, sotia sa, Dana, precum si Irina Jianu au fost trimisi din nou in judecata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul Zambaccian. Nastase este judecat pentru ca ar fi primit foloase necuvenite de 630.000 de euro, in legatura cu serie de bunuri achizitionate din China. Procesul va incepe la instanta suprema pe 14 iunie.

Procurorii DNA au dispus, astazi, retrimiterea in judecata a lui Adrian Nastase, pentru luare de mita si santaj, a Danei Nastase, pentru complicitate la luare de mita si santaj, si a Irinei Jianu, fost inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru dare de mita si spalare bani.

Irina Jianu este acuzata, de asemenea, de participatie improprie la infractiunea de folosire a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, in legatura directa cu infractiunea de dare de mita, participatie improprie la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de folosire de acte falsificate si spalare de bani, potrivit unui comunicat al DNA.

DNA a stabilit ca, in perioada 2002 - 2004, in calitate de prim-ministru Adrian Nastase ar fi primit, in mod direct si prin intermediul Danielei Nastase, mita in valoare de aproximativ 630.000 de euro.

Fostul premier neaga acuzatiile

"Resping, in mod categoric, acuzatiile mincinoase formulate impotriva mea, in cadrul dosarului Zambaccian. Este vorba de un snop de dosare, incepute de DNA in anul 2005, in incercarea de a transforma o cauza civila in multiple cauze penale, dosare in care nu exista niciun fel de dovada impotriva mea. Dupa alegerile din 2004, procurorii, sustinuti de actualul presedinte, au deschis impotriva mea peste 20 de dosare, cu tot felul de acuzatii aberante", a declarat Adrian Nastase.

Semnalul remanierii, dat de la Cotroceni: Vladescu si Seitan, in colimator?... Basescu anunta: fiscalitatea nu creste, dar scad salariile bugetarilor, pensiile si ajutorul de somaj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x