Antena Căutare

Adrian Severin, audiat la DNA pentru luare de mita si trafic de influenta

Europarlamentarul Adrian Severin, a carui imunitate a fost ridicata de PE la 23 iunie, s-a prezentat, vineri, la DNA. Acesta a declarat pentru Mediafax ca a fost vorba despre "o discutie preliminara" cu procurorii.

"A fost o discutie preliminara si nu voi face nicio declaratie pe durata acestei proceduri", a declarat Severin.

El a spus ca va colabora cu DNA pe durata intregii proceduri, considerand ca se afla "de aceeasi parte a baricadei" cu aceasta institutie.

"Voi colabora cu ei, pentru ca ma consider de aceeasi parte a baricadei cu ei. Eu astazi plec in concediu si chiar ma bucur ca inainte sa plec am avut aceasta discutie"
, a mai spus Severin, adaugand ca cel mai probabil va avea si alte intalniri cu procurorii DNA.

Vezi ce a spus europarlamentarul la iesirea de la DNA!

Adrian Severin este implicat intr-un scandal de coruptie, dupa ce jurnalistii Sunday Times au facut publica o inregistrare in care europarlamentarul roman cere bani pentru promovarea unui amendament.

Ulterior membrii Comisiei Juridice din Parlamentul European au votat, in unanimitate, in favoarea ridicarii imunitatii europarlamentarului PSD.

DNA s-a autosezitat in acest caz, dupa ce jurnalistii britanici au publicat o ancheta care arata ca Severin, alaturi de alti doi europarlamentari, s-a aratat dispus sa promoveze contra-cost in Parlamentul European un amendament in favoarea mediului de afaceri. El ar fi cerut 12.000 de euro. Severin a fost exclus apoi din grupul socialistilor europeni si apoi a demisionat si din PSD.



Foto: Intact Images

Kelemen Hunor: “Axa Bucuresti - Budapesta - Bruxelles, calea spre autonomie”... Catalin Predoiu: "ICCJ tergiverseaza unele cauze, iar suspiciunile sunt inevitabile"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x