Antena Căutare

Adriana Saftoiu vrea sa desfiinteze condica mincinoasa din Camera Deputatilor

Deputatul PNL Adriana Saftoiu vrea sa desfiinteze condica de prezenta din Camera Deputatilor. Nemultumita ca unii dintre deputati nici nu se mai obosesc sa vina personal sa semneze condica de prezenta intr-o zi, ci isi roaga colegii sa o faca pentru ei sau se bazeaza pe posibilitatea de a semna a doua zi si pentru sedinta de la care au chiulit, Adriana Saftoiu a inceput ieri sa stranga semnaturi de la deputatii tuturor partidelor pentru desfiintarea acestui sistem.

Saftoiu trebuie sa faca in final o propunere de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor, prin care sa se stabileasca o alta modalitate de inregistrare a prezentei alesilor si alte criterii de acordare a indemnizatiei, dar inainte de a depune propunerea la Comisia de regulament incearca sa obtina sprijinul cat mai multor reprezentanti din toate grupurile parlamentare.

"Inregistrarea cvorumului pe baza listei de prezenta, semnata la inceputul sedintei, este o mare minciuna. Deputatii se semneaza unii pe altii sau se semneaza a doua zi daca la sedinta precedenta au chiulit. Insa pe baza acestor liste se constata cvorumul de sedinta si se acorda indemnzatiile. E o condica falsa. Cvorumul ar trebui stabilit numai e baza cartelei de vot", a explicat Saftoiu ratiunea propunerii, adaugand ca in Italia s-a mers pana la a folosi amprenta digitala pentru a se verifica prezenta parlamentarilor la sedinte.

Saftoiu a reusi sa convinga 88 de deputati sa-i sustina initiativa, altii au refuzat-o insa spunand ca "nu le convine".

Sursa: Jurnalul National

Traian Basescu: "Operatiunea din vami nu va avea un efect pozitiv asupra intrarii Romaniei in Schengen"... PDL a facut portretul superprimarului de Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x