Antena Căutare

Adriean si Miorita Videanu, balada imobiliara cu miros penal

Cartierul rezidential care sta sa se ridice pe locul fostei platforme industriale Vulcan va ingropa in fundatiile sale cele trei decizii ale primarului incompatibil Adriean Videanu. Pentru a se asigura ca va scoate un profit maxim din terenurile preluate de la Vulcan, Miorita Videanu nu s-a sfiit sa faca falsuri pentru a-l alunga din zona respectiva pe singurul afacerist care i-a refuzat oferta de preluare.


Platforma industriala Vulcan a devenit usor-usor o proprietate exclusiva Titan-Mar SA. Prin decizii ale Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) sau ale consilierilor locali, dar toate la initiativa lui Adriean Videanu, terenul de peste sase hectare detinut de societatea familiei primarului de la acel moment a devenit o adevarata comoara imobiliara.

PROIECT PENTRU BLOCURI-TURN
Cu putin timp inainte de a parasi postul de edil-sef al Capitalei, Adriean Videanu a vrut sa se asigure ca terenul familiei va creste in ochii investitorilor. In timpul mandatului sau de primar, acesta a lansat ideea construirii mai multor pasaje in Bucuresti. Proiectul, care ar fi costat cat bugetul pe un an al PMB, a prevazut, printre altele, o lucrare megalomanica in zona Razoare.

Adriean Videanu a promovat personal in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) Planul Urbanistic Zonal (PUZ) "Nod Internodal Razoare - Calea 13 Septembrie". Acesta era primul document necesar pentru demararea investitiei PMB de la Razoare, care i-ar fi ridicat pretul terenului detinut de Titan-Mar. In plus, documentul prevedea pentru terenul familiei Videanu permisiunea de a construi patru blocuri-turn de 17-20 de etaje, in conditiile in care, pana la acest demers al primarului, Titan-Mar detinea doar o platforma industriala.

Adica, limitele de inaltime erau doar pentru cladiri cu doua etaje. Coincidenta insa, de numele primarului Videanu se leaga si demararea proiectului construirii unei linii de metrou care sa plece de la Universitate si sa traverseze cartierul Drumul Taberei. Doua dintre statiile de metrou proiectate sunt situate la marginile cartierului rezidential care era preconizat sa se ridice pe platforma industriala.

Tot articolul, in Jurnalul National

Emil Boc: "Pensiile nu vor scadea odata cu intrarea in vigoare a noii legi"... Remanierea, cosmarul lui Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x