Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

ALDE a cerut retragerea proiectului privind spitalul metropolitan de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB

ALDE a cerut retragerea proiectului privind spitalul metropolitan de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB.

Viceprimarul Tomniţa Florescu (ALDE) a declarat că este un proiect ce ar trebui studiat.

”Sunt lucruri pe care vrem să le ştim, nu poate fi prezentat în Consiliu în patru pagini. Nu e suficient. Am dori să ştim toată documentaţia şi din punct de vedere financiar. Vorbiţi de ipocrizie, eu nu mă simt. Eu am cerut doar documentaţia. Dacă dumneavoastră credeţi că o investiţie aşa mare trebuie să aibă trei pagini, eu nu găsesc în asta ipocrizie. Dumneavoastră vorbiţi de 400 de milioane de euro. Noi asta votăm: nişte sume. Noi cerem doar să votăm în cunoştinţă de cauză. Deci vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie documentaţia, ca să ştim ce votăm. Vorbim de un proiect medical, şi tot respectul pentru el, dar vrem doar să fim informaţi. Poate pe urmă faceţi o şedinţă şi punem întrebări”, a declarat Tomniţa Florescu.

”Din respect pentru munca dumneavoastră şi pentru vârsta dumneavoastră, nu voi spune tot ceea ce meritaţi. Vreau să ştiu doar dacă vorbiţi în numele echipei. ALDE, începând de azi, vorbeşte ca PNL? Să ştiţi că este ilegal pentru un primar general, pentru un viceprimar, pentru un consilier de premier să-i cunoască pe cei care au făcut proiectul. Le cunosc CV-ul, dar nu m-am interesat anterior, nu ne-am întâlnit prin restaurante”, a replicat Firea.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri aprobarea indicatorilor indicatorilor tehnico-economici ai Spitalului Metropolitan, o unitate cu 750 de paturi şi 33 de săli de operaţie, a cărei valoare, potrivit proiectului, depăşeşte 4 miliarde de lei.

Potrivit proiectului de hotărâre supus aprobării, valoarea totală a investiţiei este 4,7 miliarde de lei cu TVA, 3,9 miliarde fără TVA. Două miliarde de lei reprezintă construcţiile.

Durata de execuţie a obiectivului de investiţii este de 60 de luni, 260 de milioane de lei, cu TVA, fiind valoarea investiţiei programate în primul an.

Spitalul va avea o suprafaţă construită de peste 27.000 de metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de peste 210.000 de metri pătraţi, 750 de paturi şi 33 de săli de operaţie. Se vor crea 1345 de locuri de parcare, dintre care peste 1.100 într-o parcare subterană.

”Spitalul Metropolitan este mai mult decât un spital, este un concept nou pentru România, deoarece acest obiectiv înglobează nu numai un spital, ci şi locuinţe pentru doctori, spaţii hoteliere pentru pacienţi şi pentru familiile acestora, creşă şi grădiniţă pentru copiii personalului, săli de cursuri şi conferinţe”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Miercurea trecută, Primăria Capitalei a anunţat finalizarea studiului de fezabilitate pentru construirea viitorului Spital Metropolitan din Bucureşti, iar primarul Gabriela Firea spune că lucrările vor începe în luna martie a anului viitor. De asemenea, Firea a anunţat că spitalul va costa 400 de milioane de euro

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, candidatul desemnat de PLUS pentru Primăria Capitalei, a scris, vineri seară, pe Facebook, că preţul Spitalului Metropolitan prezentat de Gabriela Firea a devenit de 2,5 ori mai mare, în doar două zile, de la 400 de milioane la un miliard de euro.

Sursa : news.ro

Recomandari