Antena Căutare

Alegeri locale 2020: Calendar și toate informațiile utile pentru români

Alegerile locale 2020, în care românii ies la vot pentru alegerea primarilor, vor putea avea loc în luna septembrie. Parlamentul a votat legea pentru stabilirea datei alegerilor locale pe 27 septembrie.

Alegeri locale 2020: Calendar și toate informațiile utile pentru români Galerie
Alegeri locale 2020: Calendar și toate informațiile utile pentru români | Hepta

Potrivit președintelui Klaus Iohannis, campaniile electorale ar urma să fie organizate sub reguli extrem de stricte.

Data alegerilor locale 2020. Când se vor alege primarii

Alegerile locale ar urma să fie organizate la finalul lunii septembrie, data votată în Parlament fiind 27. Astfel, autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că în 2 august trebuie constituit Biroul Electoral Central. Birourile electorale de circumscripţie vor fi constituite la data de 8 august, dată de la care vor putea fi înregistrate alianţele electorale şi vor putea fi depuse candidaturile.Candidaturile se depun până în 18 august, iar campania electorală începe în 28 august.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reguli stricte pentru campaniile electorale pentru alegerile locale 2020

Campania electorală va începe în data de 28 august 2020 şi se va încheia în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, respectiv în data de 26 septembrie 2020, ora 7.00. Pe 27 septembrie vor avea loc alegerile locale 2020, unde românii vor ieși la urne pentru a-și vota primarul pentru următorii patru ani.

Alegeri locale 2020: Calendar și toate informațiile utile pentru români

*Alegeri locale 2020: Calendar și toate informațiile utile pentru români; Foto: Hepta

Preşedintele Klaus Iohannis susține că se pot organiza alegeri locale în luna septembrie, întrucât nu procesul de votare în sine este problematic din cauza pandemiei, ci campania electorală. Iohannis a anunţat că vor exista reguli foarte stricte şi nu vom avea ”mari adunări populare” evenimentele de campanie urmând a avea loc mai mult online sau la televizor.

Şeful statului a precizat că vor exista reguli extrem de stricte pentru campaniile electorale.

”Cu siguranţă, campaniile electorale vor fi supuse unor reguli foarte stricte. Nu pot să-mi imaginez să facem mari adunări populare, indiferent când vom avea alegeri în cursul acestui an. Vom avea campanii, mai degrabă în medii online, pe tv şi aşa mai departe”, a precizat Iohannis.

Preşedintele a afirmat că ”este o provocare şi pentru politicieni şi pentru partide, dar procesul de votare în sine se poate organiza dacă se respectă toate normele”.

Oficial! Parlamentul a decis data alegerilor locale! Când ne vom alege primarii: „Procesul de votare se poate organiza”... Ultimă oră! Klaus Iohannis: "Am transmis Parlamentului informarea privind starea de urgenţă instituită pe întreg te...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x