Antena Căutare

Ludovic Orban: Nu putem avea alegeri locale pe 28 iunie. Mandatele actualelor autorităţi locale vor fi prelungite

Alegerile locale nu vor putea fi organizate pentru data de 28 iunie, anunță premierul Ludovic Orban, care a subliniat că procedurile pentru noul scrutin nu pot fi demarate până nu avem convingerea că am trecut de vârful epidemiei de coronavirus.

Ludovic Orban a mai spus că Guvernul va emite un act normativ pentru a prelungi mandatelor actualelor autorităţi locale alese, urmând ca, după o consultare cu celelalte formaţiuni politice, să decidă o nouă dată la care să se poată organiza alegerile în cele mai bune condiţii.

Citește și: Orban: Voi chema partidele la consultări şi vom lua decizia legată de alegerile locale

”Noi nu putem să demaram procedurile de organizare a alegerilor până nu avem convingerea că trecem de vârful epidemiei și ne apropiem de starea de normalitate. Pentru a putea organiza în condițiile legii alegerile locale, noi ar trebui să emitem o hotărâre de guvern cel tarziu în data de 10 aprilie. Din punctul meu de vedere, este clar aproape că în data de 28 iunie nu se mai pot organiza alegeri locale”, a spus Ludovic Orban, potrivit Antena 3.

Citește și: Barna: Am fi iresponsabili să organizăm acum alegeri, când oamenii sunt îngrijoraţi cum îşi protejează bunicii sau copiii de această pandemie

”Sigur, noi va trebui să emitem un act normativ pentru a prelungi mandatelor actualelor autorităţi locale alese, urmând ca, în consultare cu celelalte formaţiuni politice, să decidem, în funcţie şi de evoluţia epidemiei, o dată la care să se poată organiza alegerile în cele mai bune condiţii”, a afirmat Orban.

Premierul Orban: "Este din ce în ce mai puţin probabil ca alegerile locale să aibă loc în 28 iunie"... Victor Ponta, atac dur la PNL înainte de votul privind amânarea ratelor: „Liberalii sunt împotrivă, dar nu știu de ce”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x