Antena Căutare

Alegeri parlamentare: Principiul paritatii, pastrat in USL doar pentru Bucuresti

Co-presedintele USL si liderul PSD Victor Ponta a declarat, sambata, la Murighiol, ca USL va avea in Bucuresti 40 de candidati, impartiti egal intre Alianta de Centru Dreapta (ACD) PNL-PC si Alianta de Centru Stanga (ACS) PSD-UNPR. Ponta a explicat ca PSD si UNPR vor avea, la nivel national, 246 de candidati, restul de 206 de colegii revenind PNL-PC.

De asemenea, Victor Ponta a spus ca, in urma unei estimari a USL, din cele 40 de colegii in care Uniunea va avea candidati in Bucuresti, vor fi castigate 35 dintre ele. "La Bucuresti, conform intelegerii noastre initiale, respectata si la primarii, si la Consiliul General, avem un numar egal de candidati, respectiv fiecare - ACD si ACS - sase senatori si 14 deputati. Mai mult insa (...) din cele 40 de mandate din Bucuresti, la o estimare rezonabila, nu hiperoptimista, o sa avem cel putin 35 de parlamentari, ceea ce pentru Bucuresti e o schimbare fundamentala in ultimii 23 de ani", a declarat Victor Ponta, informeaza Mediafax.

"Avem 246 de candidati. Ii cunosc pe cei mai multi dintre ei, dar (...) nu am nominalizat acum candidaturile, nici macar Colegiu 6 din Targu Jiu, adica pe mine", a mai spus Ponta, subliniind ca, dupa intalnirea de la Murighiol, nu mai exista colegii la nivel national care sa fie supuse unor renegocieri ulterioare.

Victor Ponta, increzator: USL va castiga in jur de 60% din mandatele din viitorul Parlament ... Daniel Constantin: Partidul Conservator are 21 de colegii eligibile si cateva neeligibile la parlamentare ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x