Căutare Live

Alegeri Prezidențiale 2019. Ce salariu are președintele României. Indemnizațiile prim-ministrului și patriarhului, la EGALITATE!

Salariile președintelui României și ale tuturor demnitarilor au crescut în acest an, odată cu majorarea salariului minim pe economie, la 1 ianuarie 2019.

Alegeri Prezidențiale 2019. Ce salariu are președintele României, în acest an. Ilustrație.

Mai exact, salariilor demnitarilor au crescut cu aproape 10%, iar președintele României a început să încaseze un salariu ce l-a trasformat în cel mai bine plătit politician.

Astfel, de la începutul anului, salariul președintelui Klaus Iohannis a ajuns la 24.960 de lei - echivalentul sumei de aproximativ 5.000 de euro, cu 2.160 de lei mai mult faţă de anul 2018.

Cea de-a doua indemnizaţie ca valoare e cea a prim-ministrului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a şefului Senatului, respectiv 23.920 de lei lunar, în timp ce viceprim-miniştrii au o indemnizaţie netă de 22.256 de lei.

Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, încasează, de la 1 ianuarie 2019, suma de 23.920 lei pe lună, adică la fel ca prim-ministrul, președintele Camerei Deputaților și șeful Senatului, potrivit digi24.ro.

Veniturile demnitarilor se calculează în funcţie de coeficientul din legea salarizării, înmulţit cu salariul minim pe economie care, în luna ianuarie, a crescut la 2.080 de lei.

Alegeri Prezidențiale în România, duminică, 10 noiembrie 2019

Alegerile pentru Președintele României au loc în data de 10 noiembrie 2019. În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, se organizează al doilea tur de scrutin, în data de 24 noiembrie 2019.

Votarea începe duminică la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00. Prin excepție, votarea în străinătate se desfășoară și în zilele de vineri și sâmbătă, 8 și 9 noiembrie, în intervalul orar 12.00 – 21.00, respectiv 07.00 - 21.00 (ora locală).

Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot își pot să exercita dreptul de vot până cel mult la ora 23.59 (art. 46 din Legea 370/2004).

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România care în ziua votării se află în țară își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în România în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

Pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetățenii români care votează în străinătate sau de cetățenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

Liderii PNL Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău au votat la Roma... ANP: Peste 15.000 de persoane arestate preventiv sau condamnate definitiv şi-au exprimat, până acum, intenţia de a vota ...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x