Live acumGazda perfecta (r)
Prime Time 20:00Sacrificiul

Alegeri Prezidențiale 2019. Cine va intra în turul doi, potrivit tuturor sondajelor  

Va exista un tur doi al Alegerilor Prezidențiale 2019. Klaus Iohannis nu depășește în niciun sondaj 45% și nu a crescut nici după ce s-a instalat guvernul PNL, potrivit unei analize ce a fost realizată de o fundație apolitică, formată din profesori în științele sociale și cercetători.

Alegeri Prezidențiale 2019. Candidați.

Ca să câștige din primul tur, lui Klaus Iohannis i-ar trebui să fie votat de peste 50% din cei cu drept de vot, nu din cei prezenți, ceea ce este imposibil de atins, potrivit fundației Median Research Centre (MRC), citată de libertatea.ro.

Viorica Dăncilă a crescut, probabil conform mișcării specifice PSD a alinierii electoratului propriu când candidatul este pe deplin asumat.

Dan Barna a avut creșteri și scăderi, dar ambele sunt mici, în marja de eroare. Lupta pentru intrarea în turul doi între candidații PSD și USR-PLUS se arată strânsă și există două mari necunoscute: diaspora și dificultatea sondajelor de a ajunge la o proporție potrivită a votanților tineri.

Astfel, pe primul loc în turul doi ar intra Klaus Iohannis. Niciun sondaj nu a estimat popularitatea actualului președinte al României la mai mult de 50%. Sprijinul pentru președinte a rămas între 40 și 45% chiar și după ce Guvernul Dăncilă a pierdut votul de încredere în Parlament.

Trei concurenți pentru locul doi par să aibă grade de popularitate similare: Dăncilă (PSD), Barna (USR-PLUS) și Diaconu (ALDE-Pro România). Mai mult detalii, pe libertatea.ro.