Antena Căutare

Alegeri Prezidențiale 2019. Cine va intra în turul doi, potrivit tuturor sondajelor  

Va exista un tur doi al Alegerilor Prezidențiale 2019. Klaus Iohannis nu depășește în niciun sondaj 45% și nu a crescut nici după ce s-a instalat guvernul PNL, potrivit unei analize ce a fost realizată de o fundație apolitică, formată din profesori în științele sociale și cercetători.

Alegeri Prezidențiale 2019. Cine va intra în turul doi, potrivit tuturor sondajelor  
Alegeri Prezidențiale 2019. Candidați.

Ca să câștige din primul tur, lui Klaus Iohannis i-ar trebui să fie votat de peste 50% din cei cu drept de vot, nu din cei prezenți, ceea ce este imposibil de atins, potrivit fundației Median Research Centre (MRC), citată de libertatea.ro.

Viorica Dăncilă a crescut, probabil conform mișcării specifice PSD a alinierii electoratului propriu când candidatul este pe deplin asumat.

Dan Barna a avut creșteri și scăderi, dar ambele sunt mici, în marja de eroare. Lupta pentru intrarea în turul doi între candidații PSD și USR-PLUS se arată strânsă și există două mari necunoscute: diaspora și dificultatea sondajelor de a ajunge la o proporție potrivită a votanților tineri.

Astfel, pe primul loc în turul doi ar intra Klaus Iohannis. Niciun sondaj nu a estimat popularitatea actualului președinte al României la mai mult de 50%. Sprijinul pentru președinte a rămas între 40 și 45% chiar și după ce Guvernul Dăncilă a pierdut votul de încredere în Parlament.

Trei concurenți pentru locul doi par să aibă grade de popularitate similare: Dăncilă (PSD), Barna (USR-PLUS) și Diaconu (ALDE-Pro România). Mai mult detalii, pe libertatea.ro.

Unde și cum votezi la alegerile prezidențiale de duminică, 10 noiembrie 2019. Află care este secția ta de votare. Detali... Alegeri Prezidențiale 2019. Mai mulți români au votat deja pentru turul al doilea! Cum a fost posibil. Explicația Autori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x