Live acum
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Alegeri prezidenţiale 2019 | Primele declarații din teritoriu: "Rezultatul obţinut de Iohannis este o palmă dată PSD"

Liderul filialei judeţene PNL Iaşi, Costel Alexe, care este şi ministru al Mediului, a spus, după anunţarea datelor exit-poll-urilor, că rezultatul obţinut de Klaus Iohannis este o palmă dată PSD, partid care "a considerat că poate pune democraţia în cui". În schimb, liderul PSD Iaşi a afirmat că aşteaptă numărătoarea oficială a voturilor. "Posibil să apară surprize", a susţinut el.

Citește și:

Alegeri Prezidențiale 2019, Turul 2 | Rezultate oficiale parțiale după numărarea a 99,9% din secțiile din tară

Potrivit liderului filialei municipale PNL Iaşi, Marius Bodea, candidatul Klaus Iohannis a obţinut în municipiu puţin peste 70 la sută, el caracterizând scorul drept unul "istoric“.

Iohannis, 66% în județul Iași, peste 70% în municipiu

În judeţul Iaşi, Iohannis a câştigat alegerile cu 66 la sută, în timp ce Viorica Dăncilă a obţinut 34 la sută, arată numărătoarea paralelă a voturilor, fiind centralizate voturile din treisferturi din secţiile din judeţ.

Citește și:

Klaus Iohannis, primele declarații după ce a fost reales

Viorica Dăncilă, declarație după înfrângere: ”Vreau să le mulțumesc celor care au votat cu inima”

Marius Bodea a afirmat că greul abia începe pentru PNL şi că "depesedizarea înseamnă scoaterea PSD din adiministraţia locală".

"Avem în faţă şase luni de foc, inclusiv în Iaşi, în care trebuie să ne organizăm şi să ne gândim că în primărie sunt aceiaşi oameni de 20 de ani. Lupta abia începe, trebuie să câştigăm alegerile locale şi cele parlamentare de anul viitor", a spus Bodea.

Liderul filialei judeţene PNL Iaşi, Costel Alexe, care este şi ministru al Mediului, a spus, după anunţarea exit-poll-urilor, că rezultatul obţinut de Klaus Iohannis este o palmă dată PSD, partid care "a considerat că poate pune democraţia în cui".

El a adăugat că hegemonia PSD a luat sfârşit în Moldova şi că guvernarea PNL trebuie să facă paşi concreţi pentru a realiza proiectele mari ale regiunii.

La sediul PSD Iaşi, liderii acestui partid au fost precauţi în declaraţii, ei precizând că aşteaptă numărătoarea oficială a voturilor.

"Să nu uităm că noi am fost singuri, iar toţi ceilalţi au făcut împreună 60 la sută. Aşteptăm numărătoarea până la capăt, vom vedea ce va fi. Posibil să apară suprize“, a declarat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro