Antena Căutare

Alegeri Prezidențiale 2019. Cele mai ciudate secții de votare! De la o cameră pentru pomeni, la un salon de tatuaje! În ce locuri stranii au putut să voteze românii! „Dă, Doamne, să fie bine!” Video

Românii au votat în cele mai ciudate secții de votare, la Alegerile Prezidențiale 2019, precum sala de pomeni, refugiul turistic sau salonul de tatuaje.

Alegeri Prezidențiale 2019. Cele mai ciudate secții de votare! De la o cameră pentru pomeni, la un salon de tatuaje! În ce locuri stranii au putut să voteze românii! „Dă, Doamne, să fie bine!” Video
Cele mai ciudate secții de votare! De la o cameră pentru pomeni, la un salon de tatuaje! În ce locuri stranii au putut să voteze românii!

Oamenii au coborât pe poteci de munte, au mers pe jos kilometri întregi sau au trecut Dunărea cu barca. Iar acolo unde nu au ajuns la urne, a venit urna la ei.

În Apuseni, puţinii locuitori care au mai rămas în cătunele risipite pe munte, au votat într-un refugiu turistic. Oamenii au mers kilometri întregi prin noroaie şi au fost aşteptaţi cu focul în sobă.

„Păi normal că venim, şi-aşa suntem puţini în satul ăsta” și „Am venit întâi aici să ne facem datoria, după aia mergem la biserică şi ne rugăm şi acolo”, au spus doi locuitori.

În Valea Arini, judeţul Neamţ, sătenii au mers la biserică să se roage, dar şi să pună ştampila. După ce a fost desfiinţată şcoala, lăcaşul de cult a rămas singura clădire publică. Oamenii au votat într-un prăznicar. Locul unde, în mod obişnuit, sunt întinse mesele cu pomeni.

„Dă, Doamne, să fie bine, că de rău ne-am săturat! Să vină copiii noştri acasă, săracii, că tare ne-am săturat!”, a spus unul dintre alegători.

Românii din muntii Bârgăului nu s-au mai simţit izolaţi astăzi. Comunităţile s-au mobilizat, iar oamenii au coborât cu maşinile până în Pasul Tihuţa.

Românii au trecut munţii, dar şi Dunărea, să voteze. Din Deltă au ajuns cu bărcile până în Tulcea.

În Vâlcea, muncitorii care reabilitau şcoala în care erau oraganizate alegerile au scăpat o grindă pe urnă. Au înlocuit-o româneşte. cu un butoi de varză.

Premiul pentru imaginaţie merge însă la Târgu-Jiu. Acolo există o secţie de votare într-un salon de tatuaje.

Votul e însă un moment solemn pentru regimentul de gardă din Timișoara. Soldaţii au bătut pas de defilare până la secţia de vot, unde au lăsat armele şi au pus mâna pe ştampilă.

Cine nu a ajuns la urne, a venit urna la ei. De exemplu, în maternităţi.

Urna mobilă a ajuns şi în penitenciare. La Rahova, unde sunt închise cele mai multe vip-uri, au votat Liviu Dragnea şi Radu Mazăre. Şi Gheorghe Dincă şi-a ales preşedintele, din Arestul Central al Capitalei.

Cu ajutorul urnei mobile, 60 de mii de români şi-au exprimat dreptul la vot.

Alegeri prezidenţiale 2019 - Mircea Diaconu: Mai am un singur lucru de zis - şi mâine e o zi... Alegeri prezidenţiale 2019 – Rezultate provizorii după centralizarea rezultatelor din aproape 50% din secţiile de votare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x