Antena Căutare

Alegeri prezidenţiale 2019 - Sibiu: 14 sesizări privind incidente electorale, doar cinci dintre ele fiind confirmate

Un număr de 14 sesizări privind incidente electorale au fost înregistrate în judeţul Sibiu, din care s-au confirmat cinci, a anunţat Poliţia Judeţeană. O persoană a votat pe listele suplimentare, deşi şi-a pierdut cetăţenia şi nu avea drept de vot, iar un alt bărbat a votat în alt judeţ după care a încercat să îşi exercite opţiunea electorală şi la Păuca.

Potrivit Poliţiei Judeţene Sibiu, până în jurul orei 19.30, procesul electoral la nivelul judeţului Sibiu s-a desfăşurat fără probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice. "Până la această oră, au fost înregistrate 14 sesizări privind evenimente electorale, din care s-au confirmat 5", a transmis sursa citată. La o secţie de vot din municipiul Sibiu, s-a prezentat o persoană care, deşi locuia în Sibiu, nu era trecută pe lista permanentă, votând pe listele suplimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că această persoană şi-a pierdut cetăţenia şi nu avea drept de vot. În continuare se fac cercetări pentru fraudă la vot (art. 387 alin. 1 cod penal). De asemenea, se fac verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale după ce o femeie a sesizat că nu i s-a permis să voteze la o secţie din Şelimbăr. Un bărbat este cercetat penal după ce a votat în alt judeţ şi a încercat să voteze încă o dată la o secţie din Păuca, judeţul Sibiu. Un bărbat din Săcădate a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru apelare abuzivă. Acesta a reclamat că unui cetăţean, aflat în stare de ebrietate, nu i se permite să voteze. O persoană a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 4.500 de lei întrucât a permis ca un alegător să voteze cu un document impropriu (art. 55 lit. r din Legea 370/2004).

Sursa : news.ro

Alegeri prezidenţiale 2019 – Urne improvizate în butoaie de murături sau în pubele, atât în ţară cât şi în străinătate... Dan Barna: ”Mulțumesc Diasporei. E un record istoric”. Mircea Diaconu: ”Și mâine e o zi”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x