Căutare Live

Alexandru Coita demisionează din postul de consilier onorific al premierului, la două săptămâni de la numire

Alexandru Coita, numit în urmă cu două săptămâni în postul de consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, a anunţat că i-a trimis şefei Executivului demisia sa din această funcţie.

Alexandru Coita, numit în urmă cu două săptămâni în postul de consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, a anunţat că i-a trimis şefei Executivului demisia sa din această funcţie.

„Am transmis în această seară (luni seară - n.r.) doamnei prim-ministru demisia mea din funcţia de consilier onorific. Redau mai jos textul respectiv şi cu această ocazie închei orice speculaţii pe această temă. Vreau să vă mulţumesc pentru susţinerea extraordinară exprimată în toată această perioadă şi să vă asigur că nu este vorba de un sfârşit, ci de un început. Continuăm!”, a scris Coita pe pagina sa de Facebook.

Scrisoarea de demisie a lui Alexandru Coita:

„Stimată doamnă prim-ministru Dăncilă,

Exprimându-mi aprecierea pentru încrederea acordată prin numirea în funcţia de consilier onorific al prim-ministrului României, ţinând cont că aceasta a dat naştere la multe speculaţii în mediul public, şi având în vedere principiul deplinei transparenţe în raport cu cetăţenii acestei ţări, mă simt nevoit să vă aduc la cunoştinţă următoarele aspecte pe care le voi detalia în cele ce urmează.

Cunoscând faptul că această decizie a fost luată fără să fi convenit în prealabil acest lucru, în urma unei discuţii directe, am ales totuşi să aştept o întrevedere clarificatoare pentru a vedea în ce măsură rolul pe care mi l-aţi acordat poate fi corelat cu proiecte concrete în beneficiul românilor.

În condiţiile de faţă, ţinând cont de imperativul menţinerii integrităţii mele şi necesitatea evitării angajării Guvernului României în anumite opinii şi puncte de vedere pe care le pot exprima în spaţiul public, vă aduc la cunoştinţă că mă aflu în imposibilitatea de a accepta această funcţie, ca atare, vă rog să primiţi demisia mea, ca un gest de normalitate şi de respect faţă de cetăţenii acestei ţări.
Insist ca această demisie să nu fie percepută ca un gest de ostilitate sau de partizanat faţă de o formaţiune politică sau alta. Este o decizie personală care ilustrează conduita pe care mi-o doresc în raport cu cetăţenii acestei ţări.

Vă rog să primiţi, doamna prim-ministru, expresia celor mai sincere urări de succes în proiectele pe care le derulaţi în beneficiul acestei ţări, din înalta demnitate pe care o ocupaţi în statul român.

Alexandru Coita”

Născut în 1981, Coita a mai lucrat în postul de consilier pentru afaceri europene şi externe al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, în intervalul 2009-2010. A fost apoi reprezentant permanent al Camerei Deputaţilor la Parlamentul European, iar în 2012 a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. Alexandru Coita este Managing Partner & Founder la Ganes Strategy.

Sursa : news.ro

Kelemen Hunor: Nu avem intenţia de a susţine un Guvern minoritar... Legea amnistiei şi graţierii, depusă din 2017 în Parlament, a fost respinsă de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor...
Parteneri
Efectele secundare secrete ale castraveților. Ce spun cele mai noi studii despre consumul lor
Catine.ro
Ultimele știri
x