Antena Căutare

Ambasada SUA i-a retras viza lui Adrian Nastase cu trei luni inainte de condamnare

Relatia Romaniei cu Statele Unite a avut in ultimele decenii drept principal catalizator diplomatia personala. Perioada de izolare de la inceputul anilor  90 a fost depasita cu eforturile unor personalitati care au inteles, la Bucuresti si la Washington, insemnatatea pe care Romania o poate avea in cadrul consolidarii intereselor SUA in zona Marii Negre.

Adrian Nastase a avut in acest sens un rol esential, iar contributia lui, ca ministru de Externe, lider al Camerei Deputatilor si apoi ca premier, nu poate fi diminuata de detractori ci dimpotriva, mereu subliniata si recunoscuta. Schimbarea de regim, dupa alegerile din 2004, pare sa fi declansat o amnezie din partea unor functionari ai administratiei americane care produc si afiseaza o uitare a contributiei lui Adrian Nastase la aderarea Romaniei la UE si la Alianta Nord Atlantica, la construirea parteneriatului strategic cu SUA. Sfetnicii ambasadorilor Americii la Bucuresti, care au virusat rolul lui Adrian Nastase in acest proces complicat dar mereu pozitiv, au convins insa administratia de la Washington sa-si uite vechii prieteni de la Bucuresti.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Traian Basescu implineste 61 de ani!... Gitenstein explica de ce nu primesc romanii vize pentru SUA: ”Nu au destule dovezi ale legaturilor cu Romania”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x