Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Ambasada SUA la Bucuresti: Decizia Curtii Constitutionale vorbeste de la sine

Ambasada SUA la Bucuresti afirma ca decizia Curtii Constitutionale (CCR) privind referendumul din 29 iulie "vorbeste de la sine", informeaza Mediafax.

"Decizia Curtii Constitutionale vorbeste de la sine", se afirma intr-o pozitie a Ambasadei SUA, care nu cuprinde alte detalii.

CCR a constatat, in hotararea adoptata marti, ca procedura de organizare a referendumului a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si mentioneaza ca la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial Traian Basescu isi reia atributiile.

Potrivit unui comunicat al CCR, plenul Curtii a decis cu majoritate de voturi ca procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu a fost respectata. De asemenea, CCR confirma rezultatele referendumului comunicate de Biroul Electoral Central si constata ca din totalul de 18.292.464 de persoane inscrise in listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au raspuns "DA" la intrebarea "Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei?", iar 943.375 (11.15 %) au raspuns "NU".

Totodata, CCR a constatat ca la referendum nu au participat cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, pentru ca referendumul sa fie valabil.

Recomandari