Antena Căutare

Ambasadorul Mihnea Constantinescu, care a lucrat cu aproape toți premierii României, după Revoluție, a murit la vârsta de 57 de ani

Fostul ambasador Mihnea Constantinescu a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 57 de ani, într-un spital din Nisa.

Fostul ambasador Mihnea Constantinescu a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 57 de ani, într-un spital din Nisa.

Născut în 1961, Mihnea Constantinescu a fost preşedinte al Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special al Guvernului României pe probleme de securitate energetică, şi a deţinut în diverse guverne poziţiile de director al Cancelariei Prim-ministrului României, consilier de stat sau consilier diplomatic al Prim-ministrului, secretar de stat şi director general pentru afaceri politice în cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe, potrivit News.ro.

Mihnea Constantinescu a fost asistent personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierului Theodor Stolojan, purtător de cuvânt al Guvernului, director de cabinet al premierului Nicolae Văcăroiu, director de cabinet si consilier al lui atunci Mircea Geoană când acesta era ministru de Externe.

În anul 2004, Mihnea Constantinescu a fost director de cabinet al premierului Adrian Năstase (2004) şi apoi director de cabinet al premierului Călin Popescu-Tăriceanu (2005-2008), dată după care îndeplineşte funcţia de ambasador cu însărcinări speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Anterior, în 2001, Mihnea Constantinescu a fost reprezentant personal al Preşedinţiei-în-exerciţiu a OSCE pentru Europa de Sud-Est în timpul preşedinţiei române, iar în 2003 a fost reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Provizorie din Bagdad şi consilier al MAE irakian.

În 2012, Mihnea Constantinescu fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat, desfăşurându-şi activitatea în aparatul propriu de lucru al primului-ministru.

De asemenea, Mihnea Constantinescu a fost membru al Consiliului Regal creat de Regele Mihai I, statut pe care l-a deţinut în perioada octombrie 2010 - decembrie 2015.

Înainte de a intra în serviciul diplomatic, Mihnea Constantinescu a fost cadru didactic al Universităţii Politehnice din Bucureşti, domeniul inginerie nucleară, specializare în care a obţinut doctoratul.

Sursă video: Antena 3.

Vestea care a picat ca un trăsnet pentru Elena Udrea și Alina Bica! Răsturnare de situație în Costa Rica... Doar Dumnezeu a salvat-o! Europarlamentarul Maria Grapini a fost victima unui accident rutier în această seară. Taxiul î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x