Antena Căutare

Ambasatorul SUA: Organizarea referendumului trebuie sa fie pe deplin conforma cu decizia CCR

In urma tensiunilor generate de disputa pe marginea modului in care se desfasura referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, dupa Ordonanta de Urgenta a Guvernului, ce prevede validarea cu jumatate plus unu din voturilor celor prezenti la urne, sau dupa Legea referendumului, in care validarea se face de 50%+1 din populatia cu drept de vot, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, miercuri, ca organizarea si desfasurarea referendumului trebuie sa fie pe deplin conforme cu cea mai recenta decizie a CCR in acest sens. "Atat primul ministru, cat si presedintele in functie mi-au repetat angajamentul lor public de a respecta toate deciziile Curtii Constitutionale", subliniaza amabasadorul, intr-un comunicat.

Redam in intregime comunicatul Ambasadei SUA la Bucuresti:

"Prim-ministrul Ponta a solicitat Parlamentului Romaniei sa convoace rapid o sesiune extraordinara pentru a adapta legislatia referitoare la referendumul din 29 iulie conform recentei hotarari a Curtii Constitutionale. Presedintii ambelor camere ale Parlamentului ar trebui sa actioneze fara intarziere in acest sens.

Prim-ministrul are absoluta dreptate ca este inacceptabila desfasurarea unui referendum care pare in neconcordanta cu prevederile Constitutiei. Acest lucru ar provoca intentionat o criza constitutionala foarte periculoasa.

Atat prim-ministrul, cat si presedintele interimar mi-au repetat angajamentul lor public de a respecta toate deciziile Curtii Constitutionale. Prim-ministrul Victor Ponta a confirmat acest angajament solicitand Parlamentului sa actioneze. Sunt increzator ca presedintele interimar Crin Antonescu va face acelasi lucru semnand o lege a referendumului in concordanta cu hotararea Curtii Constitutionale imediat ce aceasta ajunge pe biroul sau.

Daca devine evident ca Parlamentul nu doreste sau nu se poate reuni si actiona imediat, atunci Guvernul ar trebui sa ia masurile care sunt de competenta sa pentru a se asigura ca organizarea si desfasurarea referendumului sunt in deplina concordanta cu recenta decizie a Curtii Constitutionale privind referendumul"

Vasile Blaga a plagiat in lucrarile sale de cercetare doctorala... USL are doi viceprimari in Bucuresti: Dan Darabont si Marcel Nicolaescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x