Antena Căutare

Anchetă la ICCJ dupa ce un grefier l-a ajutat pe Voicu sa intre pe usa prin care sunt adusi detinutii

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dispus anchetarea modului in care Catalin Voicu a intrat in sediul instantei supreme. Senatorul a folosit o intrare secundara, pe care sunt adusi de obicei detinutii.

Potrivit primelor rezultate ale anchetei, se pare ca un grefier de la Arhiva penala a ICCJ, Marius Nistor, l-a ajutat pe Catalin Voicu sa intre pe aceasta usa.

Conducerea instantei a dispus declansarea anchetei in urma sesizarilor primite de la jurnalisti.

"Ca urmare, s-a stabilit ca, pentru accesul in incinta cladirii, inculpatul a folosit intrarea secundara aflata in curtea interioara a institutiei, accesul fiindu-i permis de o persoana aflata in zona, respectiv grefierul Nistor Marius", se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii, marti, de instanta suprema.

Potrivit documentului, grefierului Marius Nistor i s-a solicitat o nota explicativa. La finalul anchetei, conducerea ICCJ urmeaza "sa dispuna masuri in consecinta", potrivit regulamentului instantei supreme.

Procesul in care se judeca cererea formulata de procurorii anticoruptie privind emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Catalin Voicu a inceput marti, in jurul orei 11:00. Senatorul a ajuns in sala de judecata, aflata la al doilea nivel al sediului ICCJ, pe un traseu folosit de regula pentru aducerea persoanelor arestate.

Vacanta de reculegere in teritoriu pentru cuviosii parlamentari... Discursul directorului FMI, folosit de Geoana pentru a amana din nou rapoartele SRTV si SRR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x