Antena Căutare

ANCHETA: Marcel Opris, agentul STS care are 51 de contracte cu statul

Nevasta lui este salariata la firma unor prieteni de familie care au castigat 7 milioane de euro de la serviciul secret condus de sotu’.

Tema de vacanta pentru draga de ANI: Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, are o nevasta. Nevasta e salariat la o firma. Firma este a unui prieten de familie al sotilor Opris, care, de cand domnul general este director, a castigat 51 (!) de contracte cu STS.

Am sugera si DNA sa se sesizeze si sa verifice modul in care au fost acordate cele 51 de contracte firmei prietenului familiei Opris, dar, dat fiind ca procurorii lui Daniel Morar isi bazeaza anchetele pe interceptari telefonice, si in cazul de fata, interceptarile l-ar viza exact pe seful "Timpanului" statului, nu avem mari asteptari legate de o finalizare cu mascati si descinderi televizate.

Serviciile secrete sunt cele mai bogate institutii ale statului, bugetele lor fiind periodic suplimentate de Guvern, pentru diverse nevoi stringente, evident, in numele sigurantei nationale. Sefii serviciilor secrete sunt intangibili, motiv pentru care isi permit sa fie si foarte transparenti. Ca de exemplu generalul Marcel Opris, numit in decembrie 2005 de Traian Basescu (oficial, de CSAT) in functia de director al STS, cu rang de secretar de stat.

Numirea a fost cu mare noroc pentru domnul general, avand in vedere ca din 2006 pana in prezent averea sa a inflorit. Mai precis, dupa numire s-a adunat averea, caci, potrivit declaratiilor de avere publicate, singura proprietate pe care Opris o avea dinaintea ascensiunii sale in fruntea STS era un apartament in Bucuresti, dar nici acela nu-i apartinea domniei sale, ci sotiei, Camelia Opris.

La un an dupa ce a ajuns sef la STS, Opris a cumparat 3,4 hectare de teren la Podu Dambovitei, in judetul Arges, intr-o zona de mare interes imobiliar datorat dezvoltarii turismului rural.

Peste un an a mai cumparat inca 25 de hectare tot la Podu Dambovitei, si inca 450 de metri de teren intravilan la Bragadiru, langa Bucuresti. In 2009 si-a cumparat si un apartament de vacanta, la mare, la Eforie.

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Presedintele Consiliului Judetean Braila a facut-o ''panarama'' si ''imbecila'' pe o jurnalista... VIDEO! Gafa monumentala in Camera Deputatilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x