Antena Căutare

Andrei Marga: "Traian Basescu a distrus sistemul de educatie. Si-a facut o odrasla agramata parlamentar european!"

Legea Educatiei a fost facuta pentru a crea din profesori si directori de scoli agenti electorali pentru presedintele Traian Basescu. Aceasta este opinia rectorului Universitatii "Babes-Bolyai" Andrei Marga, criticat de catre seful statului in discursul sustinut pe marginea promulgarii acestei Legi. Andrei Marga mai sustine ca Traian Basescu a stricat sistemul educational si ca cel mai bun exemplu il reprezinta faptul ca "si-a facut o odrasla agramata parlamentar european".

"Traian Basescu, in mod evident, se teme de alegerile viitoare, si atunci, din timp, isi ia masuri sa creeze agenti electorali. Legea Educatiei este o lege facuta pentru a transforma cat mai multi profesori si directori in agentii sai electorali. Traian Basescu a stricat sistemul si acum crede ca il salveaza cu aceasta lege, desi cele mai gresite masuri din invatamantul superior s-au luat in mandatele sale de catre oamenii pe care el i-a numit"


Rectorul i-a sugerat presedintelui ca atunci cand vorbeste de plagiat si de nepotism sa caute in Comisia prezidentiala si in propria familie.

"In Comisia prezidentiala sunt plagiatorii, poate gasi exemple acolo. Daca vrea sa aplice Legea, sa o aplice in primul rand Comisiei prezidentiale. Legat de nepotism, ce exemplu mai elocvent avem decat faptul ca Basescu si-a facut o odrasla agramata parlamentar european? In ce tara a Europei s-a mai intamplat acest lucru?", a afirmat Marga.

"Aceasta minirevolutie culturala nu a dat rezultate nicaieri, iar pe de alta parte este o ipocrizie. Cine a oprit concursurile pentru asistenti si lectori din 2009 incoace? Guvernul lui Basescu. Cine a taiat veniturile acestor oameni? Guvernul lui Basescu Totul este o demagogie pentru a antagoniza alte si alte grupuri", a mai spus rectorul UBB.

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul pentru promulgarea Legii Educatiei Nationale, declarata constitutionala de catre judecatorii CCR. Intr-un discurs sustinut ulterior la Palatul Cotroceni, seful statului a criticat faptul ca Ecaterina Andronescu si Andrei Marga, la fel ca unii lideri sindicali, denigreaza actul normativ.

"Incrancenarea pe care o provoaca Legea educatiei este semnificativa pentru atitudinea fata de orice schimbare importanta in acest sistem. Pe langa dezbaterea democratica, a existat multa dezinformare in discursurile adversarilor schimbarilor din invatamant. Si aici trebuie sa recunoastem: campioni au fost liderii sindicali, doamna rector Andronescu, domnul rector Marga, care au facut si dumnealor o reforma a educatiei, ale caror rezultate se vad acum, dupa zece ani", a spus seful statului.

Basescu: Imi asum intarzierea aderarii Romaniei la Schengen... Dan Voiculescu: "O alianta politica solida intre PSD, PNL si PC ar fi garantia ca toti mergem in aceeasi directie&q...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x