Căutare Live

96 de ani de batalia de la Marasesti. Programul manifestatiilor din Vrancea

Astazi, se implinesc 96 de ani de cand s-a purtat batalia de la Marasesti, de romani si germani, in Primul Razboi Mondial. Pentru a comemora, autoritatile din Vrancea pragatesc o serie de manifestatii

Consiliul Judetean Vrancea, Prefectura, Primaria Focsani si cea a orasului Marasesti organizeaza mai multe manifestatii care sa marcheze implinirea a aproape un secol de la luptele de la Marasesti, Marasti si Oituz.

Evenimentul debuteaza in fata Mausoleului de la Marasesti, unde va incepe un maraton cu numele “Pe aici nu se trece”, deviza ostasilor romani atunci cand luptau pentru apararea teritoriilor tarii. Dupa depunerile de coroane, seara, va avea loc o slujba religioasa in onoarea eroilor neamului, apoi vor fi cateva cuvantari ale istoricilor si ale unor oficialitati. De la 20:30, vrancenii se vor bucura de un spectacol de instructie realizat de Garnizoana Focsani, apoi va urma un concert de fanfara.

La manifestatie vor veni oficiali romani, cat si ambasadorii Frantei si Macedoniei, inclusiv conducerea centrului UNESCO din Vrancea si din Romania.

Aceasta batalie are un loc special in inima oamenilor datorita eroismului de care au dat dovada ostasii romani, printre care se numara si sublocotenentul Ecaterina Teodoroiu, capitanul Grigore Ignat si generalul Eremia Grigorescu. Germanii si austro-ungarii au plasat in Marasesti 12 divizii de soldati, cu peste 1.100 tunuri - una dintre cele mai mari densitati artileristice. Batalia s-a transformat, treptat, intr-o incercare foarte costisitoare de "a sfarama armata romana din Moldova", dupa cum afirma Seful Marelui Stat Major german.

Gabriel Bivolaru, fost deputat, retinut pentru furt de produse petroliere... Remus Cernea, "marul discordiei" dintre Romania si China: Deputatul a pus in pericol relatiile diplomatice din...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri