Antena Căutare

Antonescu ataca alternativele PSD, criticand impozitul progresiv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a mustrat, vineri, pe presedintele PSD, Victor Ponta pentru faptul ca desi sustine ca vrea sa raspunda nevoii de crestere economica, culpabilizeaza profitul si "se napusteste din nou" cu impozitul progresiv care inhiba si sufoca initiativa, acestea fiind solutii "electoraliste".

Liderul PNL a reactionat astfel la masurile anticriza propuse de PSD de impozitare diferentiata si veniturilor si TVA redus la alimentele da baza. De altfel, Antonescu vrea sa recupereze terenul pierdut la capitolul imagine in fata social-democratilor, care au furat startul si in cazul initierii unei motiuni de cenzura.

Liderul PNL a anuntat ca programul strict economic propus de liberali va fi discutat si aprobat luni in sedinta Consiliului National Executiv, urmand sa fie prezentat in aceeasi zi in sedinta CES, la care liberalii au fost invitati.

"Asa cum respingem categoric curba de sacrificiu pe care actuala putere incearca sa o impuna asupra pensionarilor si asupra a numeroase categorii de bugetari utili, respingem varianta demagogica si ineficienta a reluarii discursului impotriva cotei unice, impotriva profitului. Nu inteleg cum PSD, presedintele sau, domnul Ponta, vor sa raspunda nevoii de crestere economica, de stimulare a sectorului privat din economie, atata vreme cat culpabilizeaza profitul si cat in acest moment, in care noi consideram ca trebuie sa stimulam investitorii, intreprinzatorii, mediul privat, dansii se napustesc din nou cu impozitul progresiv care inhiba si sufoca aceasta initiativa", a sustinut Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca, din acest punct de vedere, "nu exista niciun punct de asemanare sau de intelegere" intre liberali si social-liberali, acuzand faptul ca PSD apeleaza la o "varianta electoralista".

"Romania in aceasta criza e pandita in egala masura si de ceea ce propune actuala putere ca si de aceasta varianta
stangista, anacronica si total ineficienta. Ea este, inteleg, o varianta electoralista, o varianta prin care PSD incearca sa capitalizeze electoral nemultumirea atator romani astazi - pot sa inteleg acest lucru ca om politic - dar din punctul nostru de vedere nu da deloc, dar deloc, raspuns la marea problema a Romaniei azi: cum putem sa producem mai mult, cum putem ca economia reala sa creasca pentru a iesi din criza
", a mai spus Antonescu.

Presedintele PNLa mai anuntat ca programul strict economic propus de liberali va fi discutat si aprobat luni in sedinta Consiliului National Executiv, urmand sa fie prezentat in aceeasi zi in sedinta CES, la care liberalii au fost invitati.

"Vom participa pentru ca am primit o invitatie de la presedintele CES, la reuniunea de luni, in calitate evident de invitati, nu suntem membri ai CES, si vom spune aceste lucruri, vom prezenta acest program. PNL are solutii, crede in ele, nu se derobeaza de responsabilitatea de a contribui la gasirea unor solutii, dar nu poate accepta premisa conform careia Romania trebuie dusa inainte spre prapastie de aceeasi putere descalificata si ca noi toti suntem condamnati la accepta solutii aberante care nu au in spate studii, evaluari si mai ales o analiza corecta, principiala si nu partizana clientelei pe care presedintele sau cineva din Guvern sa o fi facut", a spus Antonescu.

El a reiterat faptul ca "PNL are o viziune foarte clara asupra situatiei dificile in care se afla Romania", precizand ca este nevoie de un Guvern care sa propuna un program destinat inviorarii economice, care presupune o serie de masuri de natura legislativa si administrativa care sa fie destinate stimularii celor care produc in economia reala fiscalitate redusa, bonusul fiscal, stimularea angajatorilor, scutirea de impozit pe profitul reinvestit sau masuri pentru limitarea drasctica a "marii evaziuni fiscale", o prioritizare a alocarii bugetului.

Antonescu a punctat din nou faptul ca PNL se pronunta ferm impotriva reducerii salariilor unor categorii de bugetari care sunt necesari societatii, dar care sunt prost platiti - personalul didactic, personalul din domeniul sanitar, ordinea publica si magistratii, precizand ca "risipa majora se afla in cheltuielile de clientela", liberalii avand la acest capitol "masuri dure, hotarate, dar tintite" precum restructurarea severa a administratiei, un Guvern cu 7-8 ministere, care sa aiba in subordine maximum 30 de agentii, o simplificare a pesonalului excedentar in administratie si o reducere majora a cheltuielilor bugetare de la capitolul achizitii publice.

Elena Udrea a facut shopping bugetar sub nasul FMI... Senatul nu are bani de salarii, senatorii se codesc sa-si taie indemnizatiile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x