Antena Căutare

Antonescu: Basescu este "definitiv ratacit", "despartit" de nevoile tarii

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Brasov, ca in ultimele aparitii publice, seful statului, Traian Basescu, a aratat "definitiv ratacit", si "despartit" de realitatile si nevoile Romaniei.

"Domnul Traian Basescu se comporta ca un om care se joaca in fiecare zi cu soarta romanilor, cu soarta Romaniei. O face insa la o tabla de sah - ca sa fiu elegant - la care sta cu spatele intors spre Romania, spre problemele ei reale. Si cred ca, din pacate, si ultimele sale aparitii publice ne-au aratat un Basescu definitiv ratacit, despartit de realitatile si de nevoile Romaniei", a spus Antonescu.

Presedintele liberal a mai spus ca, pentru el, nu mai este semnificativ de multa vreme sa comenteze sau sa prevada miscarile lui Traian Basescu.

Presedintele Basescu a declarat, joi, la B1 TV ca si Crin Antonescu si PSD executa "strategia Voiculescu-Vantu" de creare a dezordinii in tara, adaugand, in acest context, ca Victor Ponta este suparat ca Mircea Geoana a fost inlocuit cu Crin Antonescu.

Presedintele a spus ca din nou se pune la cale un plan de suspendare a sa, fapt anuntat deja public de Dan Voiculescu. Vezi aici mai multe despre declaratiile sefului statului referitoare la suspendarea sa din functie.

PNL nu-si schimba pozitia la Legea educatiei pentru un guvern cu UDMR

Presedintele PNL a mai declarat, vineri, ca, in situatia in care UDMR va decide sa iasa de la guvernare, formatiunea sa este dispusa sa discute formarea unei noi majoritati parlamentare, dar nu-si va tranzactiona pozitia politica privind Legea educatiei.

"Am spus mereu: fara niciun fel de ezitare, daca Uniunea intelege ca este parte dintr-un Guvern care ruineaza Romania, cu maghiari cu tot, si doreste sa caute o alta formula si alta cale, stam de vorba cu cea mai mare placere, si eu personal cu cea mai mare incredere. Dar asta nu inseamna, insa, ca PNL isi va modifica sau isi va tranzactiona pozitia poliitica in legatura cu Legea educatiei nationale", a spus Antonescu.

El a precizat ca PNL nu a avut niciodata cu UDMR raporturile pe care le are actuala majoritate, respectiv raporturile pe care le au Traian Basescu si PDL cu Uniunea, de "santaj si conditionare".

"Nu am avut niciodata raporturi de santaj si de conditionare cu UDMR. Am avut intelegeri corecte, respectate ca parteneri corecti, si in 1996 - 2000 si in 2004 - 2008, si cei de la UDMR pot sa depuna marturie pentru asta", a spus Antonescu.

"Legea educatiei e una, si acolo noi nu avem voie sa votam altfel decat cum credem ca e bine pentru societatea romanesca. Iar daca UDMR doreste sa discutam despre o schimbare a puterii politice din Romania, o facem cu cel mai mare interes, fara conditii prealabile care sa tina de Legea educatiei", a spus Antonescu.

Surse din PDL: Emil Boc a vrut sa demisioneze dupa decizia CCR privind Legea Educatiei... Basescu: Daca Ceausescu ar fi condus Romania doar 10 ani, ar fi fost considerat un mare presedinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x