Antena Căutare

Antonescu: Bugetul pe care PDL vrea sa il adopte este un buget al risipei electorale

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit despre proiectul bugetului de stat care urmeaza sa fie inaintat de premierul Emil Boc spre dezbatere publica. „Cel mai important act politic – proiectul bugetului de stat pe care premierul Boc il inainteaza spre dezbatere. Acesta reflecta, fara posibilitatea de a masca lucrurile, viziunea unui partid, a unui guvern, asupra directiei in care tara se indreapta. Acest proiect de buget, ca si cei din anii anteriori, ne arata crudul adevar.”

"Din punctul de vedere al PNL, bugetul pe anul 2012, pe care PDL si acolitii vor sa il adopte, este un buget al risipei electorale, al umilintei si al nedreptatii. Acesta refelcta mentalitatea guvernantilor si prima remarca pe care am face-o este ca: in vreme ce fonduri pentru educatie, agricultura, munca, scad, cele care cresc sunt pentru serviciile de forta, SRI, SIE, SPP", a comentat Antonescu.

"Investitiile scad, motoarele reale ale economiei, au scazut la sub 2 miliarde de euro in 2011. Romania, o tara cufundata in saracie, va plati pentru datorii aproape cat tot bugetul sanatatii. Nu exista nici un fel de perspectiva, nicio sansa pentru viitor si nicio masura reala de relansare economica", a continuat Antonescu.

De altfel, liderul liberal a aratat ca bugetul este ilegal: "Bugetul pentru anul 2012 poate fi caracterizata ca o lege imorala, ilegala, a risipei si a coruptiei, a politizarii fondurilor publice. De ce este ilegala? Proiectul de lege privind bugetul de stat si proiectul privind asigurarile sociale nu au fost inaintate spre dezbatere in Parlament in termen legal. De altfel, niciodata in timpul acestei guvernari, proiectul nu a fost transmis in termen", a aratat presedintele PNL.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Antonescu: O armata de oameni se duc dupa Geoana? Hai sa fim seriosi... Geoana: Imi lansez partidul in scurt timp. Nu vom fi un al doilea UNPR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x