Antena Căutare

Crin Antonescu: "Nu avem nevoie de UDMR pentru votarea Guvernului sau pentru Constitutie"

Crin Antonescu a declarat, luni, ca o posibila alianta cu UDMR va fi "un alt tip de abordare, o deschidere responsabila", si nu pentru modificarea Constitutiei.

Antonescu a sustinut ca discutiile dintre USL si UDMR vor avea loc numai dupa anuntarea oficiala a rezultatelor alegerilor parlamentare.

"Noi vom discuta, avem deschiderea anuntata de premier si sustinuta de noi toti - n-a vorbit doar asa, in nume personal - de a discuta cu UDMR despre orice posibil proiect in interiorul Parlamentului pe care l-am putea sustine in asociere. Daca vom ajunge din asta inclusiv la o formula de cooperare guvernamentala, ramane de vazut. Deocamdata noi asteptam ca si dansii rezultatele oficiale si dupa aceea sigur ca avem cateva subiecte majore, pentru ca aici nu e vorba de aritmetica. Nu avem nevoie, cum au inteles gresit unii, nici de UDMR, nici de altcineva ca sa trecem un Guvern prin Parlament, ba chiar ca sa modificam Constitutia intr-o forma sau alta, daca acest peste 66% din mandate, numarul acesta se confirma", a declarat Antonescu.

"Ideea este ca dorim (...) un alt tip de abordare, o deschidere responsabila pentru ca temele mari de constructie care se vor regasi in arhitectura noii Constitutii, dar nu numai, sunt teme de durata, sunt teme care pot sa exceada durata, activitatea unui singur Guvern", a mai spus Crin Antonescu.

FOTO: Intact Images

Alianta Romania Dreapta s-a desfiintat. Cristian Boureanu: "A fost o mare prostie"... Cum va arata viitorul Parlament al Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x