Antonescu: Suntem impotriva comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca USL este impotriva comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare. "Suntem impotriva comasarii alegerilor de diverse tipuri, in speta a comasarii alegerilor locale cu alegerile parlamentare, sunt tipuri de alegeri diferite, sunt campanii diferite, sunt mize diferite pentru alegatori", a declarat Crin Antonescu, care a respins categoric "amestecarea lor sub orice pretext, inclusiv cel populist".

sub orice forma"


"Uniunea Social Liberala respinge sub orice forma incercarea de a amana alegerile locale. Nu exista niciun fel de motiv care sa poata justifica aceasta amanare, ea nu genereaza decat instabilitate, dezordine si atata vreme cat Constitutia precizeaza foarte clar ca mandatul alesilor locali este de patru ani si nu mai mult si cat legislatia in vigoare privitoare la acest subiect prezinta clar cazurile in care se poate prelungi acest mandat, nu suntem si sper ca nu vom fi peste mai putin de un an in aceasta situatie, nici de grava calamitate, nici de razboi, nu exista niciun motiv pentru care alegerile locale sa se amane", spune presedintele liberalilor.

Totodata, Antonescu a declarat ca Uniunea va lua toate masurile pentru ca alegerile parlamentare sa se desfasoare cat mai curand. "Suntem de acord si facem tot ce ne sta in putinta pentru alegeri anticipate parlamentare cat mai curand, in aceasta toamna, in vara viitoare, in vara viitoare.... Cu cat mai repede alegeri anticipate parlamentare, cu atat mai repede un Parlament pe deplin legitim, care sa confere o majoritate stabila si sa dea unui guvern cu deplina legitimitate sustinerea de care are nevoie", a mai spus presedintele PNL.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Ultimele știri